Viel Glück, azaz Jó szerencsét! – tanulmányi verseny a Darus iskolában

Szerző • 2015-11-13 • Hírek, Oktatás Viel Glück, azaz Jó szerencsét! – tanulmányi verseny a Darus iskolában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1121

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a két tanítási nyelvű iskolák országos német nyelvi tanulmányi versenyét. Az egyéni és csoportos döntőnek a Darus Utcai Magyar–Német Két Tannyelvű Általános Iskola volt a házigazdája.

A színvonalas szervezés és vendéglátás bizonyítékának tekinthető, hogy a kerületi iskola már harmadszor ad otthont az országos döntőnek. Szerzett érdemekből maradt még egy: az, hogy a tanulmányi verseny megrendezése Darus-kezdeményezésnek tekinthető, amelyhez anno Miskolc és Jászberény is csatlakozott.

Bakos Zsóka, az iskola igazgatója egyenként köszöntötte a döntő Érdről, Jászberényből, Miskolcról, Mosonmagyaróvárról, Nyíregyházáról, Szegedről, Szekszárdról, Zalaegerszegről érkezett részvevőit, valamint a Budapestet képviselő négy általános iskola tanulóit. A Himnusz közös eléneklését követően a házigazda iskola diákjai ütős kis programmal lepték meg a verseny közreműködőit, meghívott vendégeit.

darus02_bent

A zsűrizés feladatát a Karinthy Frigyes Gimnázium három, a német nyelv ismeretében, oktatásában jártas tanára látta el. Galgóczy Zoltán alpolgármester megnyitóbeszédében biztosította a résztvevőket az önkormányzat elkötelezettségéről az idegen nyelvek oktatásának további folyamatos támogatásában. Stílszerűen kiemelte a német nyelv tanításának helyzetét a kerületben, ahonnan az óvodás, általános iskolás és gimnazista korosztályok egyaránt továbbvihetik a jó hírünket a nagyvilágba.

Az ünnepélyes hangulatot aztán lassan felváltotta a versenydrukk jellegzetes atmoszférája. Kipirultabb arcok, kétnyelvű zsibongás, ami érthető volt, ugyanis perceken belül rajtolt a tanulmányi verseny. Az alpolgármester távozóban „elcsípett” néhány mozdulatsort, német szót, így ütemes kézmozgással kísérve német módra Toi, toi, toi! – Hajrá, hajrá, hajrá! – felkiáltással biztatta a résztvevőket.

bp18.hu, Gönczöl András

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva