Vigyázat! Csalók garázdálkodnak gázóraleolvasóként

Szerző • 2015-07-20 • Hírek, Közbiztonság Vigyázat! Csalók garázdálkodnak gázóraleolvasóként bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1219

A FŐGÁZ nevével visszaélve több esetben is próbálkoztak csalók bejutni fővárosi lakásokba gázmérő-leolvasásra hivatkozva. A társaság közleményben figyelmeztet és írja le a tennivalókat.

Az utóbbi időben több, a gázszolgáltatók nevével visszaélő személy akart bejutni a fogyasztók lakásaiba a gázmérő-leolvasása, illetve – a gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról szóló miniszteri rendeletre hivatkozva – műszaki vizsgálat céljából. A FŐGÁZ elhatárolódik minden nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik a rendőrséggel – írja közleményében a FŐGÁZ.

A FŐGÁZ felhívja ügyfelei figyelmét, hogy alkalmazottai és megbízottjai külön kérés nélkül kötelesek felmutatni arcképes igazolványukat, ezért ennek elmaradásakor a személyes megkeresés esetén a fogyasztók mindig igazoltassák a megkeresőt. A gázórát leolvasó, vagy szerelési munkákat végző alkalmazottaknak nincs felhatalmazásuk arra, hogy készpénzt vegyenek át az ügyfelektől munkájuk során, ugyanis a FŐGÁZ semmilyen esetben nem végez helyszínen, készpénzben fizetendő munkát. A FŐGÁZ munkatársainak nincs joguk iratot vagy személyazonosságit elkérni, mivel munkájukhoz erre nincs szükségük.

Ha a fogyasztó bármilyen gyanús magatartást észlel, vagy ellenőrizni kívánja a FŐGÁZ
Földgázelosztási Kft. vagy az általa megbízott vállalkozó munkatársait, az ügyfél telefonon felkeresheti a FŐGÁZ diszpécserközpontját az éjjel-nappal hívható +36 1 477 1333 vagy +36-1-477-1310 telefonszámon, és a szolgálatban levő diszpécser a szerelő lakásba való beengedése előtt azonosítja a munkát végezni kívánó munkatársat.

A FŐGÁZ valamennyi ügyfélszolgálati elérhetősége megtalálható a www.fogaz.hu oldalon. A telefonos ügyfélszolgálat a +36-40-474-474-es számon fogadja az ügyfelek beérkező hívásait.

(Címlapkép: http://pardubicky.denik.cz)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva