Világátlag fölött a Karinthy IB-diplomásai

Szerző • 2017-09-08 • Hírek, Oktatás Világátlag fölött a Karinthy IB-diplomásai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva413

Harminckilenc diák szerzett nemzetközi érettségi (International Baccalauretate) diplomát a Karinthy Frigyes Gimnáziumban. A hagyományokhoz hűen a bizonyítványokat a családtagok és az iskola diákjai előtt adták át a gimnázium aulájában a szeptember 1-jén tartott ünnepségen.

A sikeresen érettségizőket Kucsák László országgyűlési képviselő köszöntötte, aki elmondta, hogy jól érvényesül az iskolában a csapatmunka, mert nagyon jó a diákok és a tanárok közössége.

A Karinthyban végző IB-s diákok világviszonylatban rendre kiemelkedő eredményeket érnek el. A 39 érettségiző közül hatan értek el 40 vagy a fölötti pontszámot, ami a nemzetközi program vezetése szerint is kimagasló teljesítmény – mondta Kucsák László.

A Karinthy gimnázium igazgatója, Hutai László elmondta, hogy harminc éve indult el a gimnáziumban a nemzetközi érettségi program bevezetését megalapozó két tannyelvű képzés, így idén érettségizett a 25. két tannyelvű évfolyam is.

Magyarországon ma már néhány másik iskolában, leginkább magániskolákban, illetve egyházi intézményekben kínálnak nemzetközi érettségire felkészítő programot, de nem véletlen, hogy az IB itthoni „zászlós hajója” továbbra is a Karinthy Frigyes Gimnázium maradt. Iskolánk diáklétszámban, tantárgyi kínálatban és főként a világátlaghoz viszonyítható eredményekben a mezőny fölé emelkedik és mindent megteszünk, hogy vezető helyünket megőrizzük.

A bizonyítványosztás után a végzett diákok tiszteletére rendezett állófogadáson Galgóczy Zoltán alpolgármester mondott pohárköszöntőt.

A nemzetközi érettségire felkészítő kétéves programot 1992-ben indították be az intézményben. Hasonló képzés a világ 147 országában folyik, az elmúlt tanévben 3500 oktatási intézményben volt lehetőség az IB-diploma megszerzésére.
Az IB-diplomákat a világ számos felsőoktatási intézményében elfogadják. Az idén végzettek közül többen Nagy-Britanniában, Hollandiában és Franciaországban tanulnak tovább, de az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is volt olyan végzős, aki a diplomaosztó idején már Abu-Dzabiban kezdte meg felsőfokú tanulmányait.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva