Világhírű professzorok a Dél-pestiben

Szerző • 2018-02-06 • Egészség, Hírek Világhírű professzorok a Dél-pestiben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva641

Kilencedik alkalommal adott otthont a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház a Minimálinvazív eljárások az urológiában című konferenciának és műtétsorozatnak február elején.

Az intézmény urológiai osztálya által szervezett, Közép-Európában egyedülálló rendezvényt egész Európában elismerés övezi. A szép számban megjelenő vendégeket – köztük számos nemzetközi szaktekintélyt – prof. dr. Tenke Péter osztályvezető főorvos, a Magyar Urológus Társaság főtitkára köszöntötte magyar és angol nyelven.

A konferencia keretében a műtétek háromdimenziós képi technikával rendelkező laparoszkópos tornyokkal történnek. Ilyen technikát, az országban egyedülálló módon, négy éve mi is használhatunk a csepeli önkormányzat támogatásának köszönhetően – mondta a professzor, aki ezt követően felolvasta Németh Szilárd országgyűlési képviselő üdvözlő levelét.

A konferencia minden évben számos újdonsággal szolgál a hazai orvosszakma számára. Az új prosztataműtéti eljárások mellett egy MRI által vezérelt fúziós biopsziával, valamint egy laparoszkópos húgyhólyag-eltávolítással és bélből történő hólyagképzéssel is megismerkedhettek az érdeklődők. Az utóbbi két eljárási technikát először alkalmazták Magyarországon.

A háromdimenziós laparoszkópos csúcstechnológiával végzett műtéteket idén is élő adásban követhették a résztvevők nyolc darab háromdimenziós monitoron, audiokommentárral.

Az előadás-sorozaton hat ország kilenc elismert szaktekintélye adta át tudását a magyar urológus kollégáknak. A konferencián köszöntőt mondott dr. Szentes Tamás, az EMMI helyettes államtitkára, dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Kórház főigazgatója és dr. Nyirádi Péter, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Urológiai Tagozatának elnöke is.

bp18.hu, G.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva