Világhírű professzorok műtöttek a Dél-pesti kórházban

Szerző • 2016-02-12 • Egészség, Hírek Világhírű professzorok műtöttek a Dél-pesti kórházban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1598

Hetedik alkalommal rendezték meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban azt az urológiai konferenciát és műtétsorozatot, amelynek keretében a hazai orvosok külföldi szaktekintélyek segítségével ismerhetik meg a legkorszerűbb beavatkozási technikákat. A Minimálinvazív eljárások az urológiában elnevezésű háromnapos szakmai találkozón csúcstechnológiát képviselő háromdimenziós laparoszkópos sebészeti beavatkozást végeztek el több betegen.

A január végén megrendezett orvoskonferencián kilenc ország vezető urológiai sebészei tartottak előadást, és operáltak magyar kollégáikkal együtt. A Magyarországon elsőként a Dél-pesti kórházban üzembe helyezett HybridKnife nevű háromdimenziós laparoszkópos torony – és két hasonló eszköz – segítségével egy időben három műtőben végrehajtott operációkat nyolc monitoron lehetett követni élő adásban, audiokommentárral.

Az ezzel a modern eszközzel végzett beavatkozások speciális szaktudást, kiemelkedő szakmai gyakorlatot és csapatmunkát igényelnek.

Az előadás-sorozaton nyolc külföldi szakember adta át a tudását a magyar urológusoknak. Szó volt többek között a daganatos betegségek újfajta terápiás kezeléséről, a hólyagrák új típusú kezeléséről. A műtétek között több prosztataeltávolítás is szerepelt, és végeztek sérvháló-beültetést is. Ugyanitt értékelték a szakorvosjelöltek laparoszkópos készségfelmérésének eredményeit is.

Az első minimálinvazív beavatkozásokkal foglalkozó tudományos ülést 2009-ben rendezte a kórház urológiai osztály, dr. Tenke Péter professzor vezetésével. Az urológiai műtéti technológiák gyors ütemű fejlődésének köszönhetően a konferencia minden évben számos újdonsággal szolgál a hazai orvosszakma számára, és a meghívott professzorok egyre komolyabb operációkat tudnak nagy biztonsággal bemutatni.

A háromnapos műtétsorozatot követően február 1-jén a Dél-pesti kórház adott otthont egy másik jelentős eseménynek is. Az országos sebészeti továbbképzésen részt vevők csúcstechnológiát képviselő, nagy felbontású élő műtői közvetítés segítségével ismerkedhettek meg az új laparoszkópos lágyéksérv-sebészeti beavatkozásokkal, amelyeket neves magyar szakorvosok végeztek.

Kövessen minket az Instagramon is – nézze meg legérdekesebb híreinket és fotóinkat! Sőt, ha Önnek is vannak kerületi fotói, küldje el nekünk, hogy megoszthassuk követőinkkel. A fotókat az instagram18.kerulet@gmail.com címre várjuk. (Az Instagramunkról itt írtunk bővebben.)

bp18.hu, Puskás Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva