Világítást kapott a Pingvin játszótér

Szerző • 2014-06-08 • Család, Fejlesztések, Hírek, KözbiztonságHozzászólások (0)1895

Három új lámpaoszlop elhelyezésével biztonságosabbá és sötétedés után is használhatóvá vált a Lakatos-lakótelepen lévő Pingvin játszótér.

Három új lámpaoszlop elhelyezésével biztonságosabbá és sötétedés után is használhatóvá vált a Lakatos-lakótelepen lévő Pingvin játszótér. Az önkormányzat ezzel egy évek óta fennálló lakossági igénynek tett eleget saját anyagi forrásból.

pingvin

A játszótér 2009–2010-ben épült, de a kerület akkori vezetése megfeledkezett a közvilágítás kiépítéséről. Emiatt sötétedés után a játszótér, illetve a mellette lévő utcaszakasz főleg az idősek és a kisgyermekesek számára félelmetes volt, maga a játszótér pedig használhatatlanná vált, kiszolgáltatva a vandál rongálóknak – mondta Kádár Tibor önkormányzati képviselő, akit a lakótelepen élők kerestek meg azzal, hogy segítsen a közvilágítás kiépítésének megszervezésében.

Az önkormányzat végül saját forrásból végeztette el a tervezést és a kivitelezést.

A környezetbe illeszkedő három új lámpatestnek köszönhetően biztonságosabbá vált a játszótér és a környéke. A világítás kiépítésével egy időben több új pad is helyet kapott a Pingvin játszótér körül, és hamarosan megkezdődik magának a játszótérnek a felújítása is – informált Kádár Tibor.

A Lakatos-lakóteleppel kapcsolatos másik hír, hogy a telepet is érinti a kerületi járda-felújítási program. Az Építő utca 2. és 24. szám között 234 folyóméter járdaszakaszt újítanak fel.

P.A.

Forrás: bp18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva