Víziók síkban és térben

Szerző • 2015-10-20 • Hírek, Művészet Víziók síkban és térben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva858

Változatos technikák, eltérő anyag és térhasználat. A festészet sokszínűségét bemutató csoportos kiállítás nyílt október 16-án a Kondorban, a tárlat október 31-ig tekinthető meg.

A Magyar Festészet Napja alkalmából, minden évben összefognak a helyi művészek, hogy egy-egy közös tárlattal a kerület kiállítóhelyein megemlékezzenek e jeles alkalomról. Hazánkban ezt a rendezvénysorozatot, mely a színek, a formák, az élő festészet örömünnepe, 2002 óta szervezi meg a Magyar Festészet Napja Alapítvány. Bár az esemény kezdetben egynaposnak indult, mára több héten át zajlanak az ingyenes programok. Nincs ez másként a kerületben sem, ahol elsőként a Kondor Béla Közösségi Házban Árvay Zolta és Huller Ágoston képzőművészek szervezésében Faktúra címmel nyílt meg kollektív kiállítás.

festes01_bent

A rendezvényen a vendégeket Kucsák László országgyűlési képviselő köszöntötte, a tárlatot Emőd Péter művészeti szakíró nyitotta meg.

– A faktúra lehet az artisztikum keresésének eszköze, de a mondanivaló kifejezésre juttatásának támasztéka is. Így az idei hívó szó miközben az alkotómunka technikájára irányítja a figyelmet, se műfaji, se technikai, se anyaghasználati értelemben nem jelent korlátokat. Ennek köszönhetően sokszínű és a tavalyinál is magasabb színvonalú kiállítás látható idén, ahol jó egyensúlyba kerültek a figurális és absztrakt, a szigorúan síkban maradó és a térkompozíciók határait feszegető, valamint a színek valóságos orgiáját felvonultató vagy a színekkel már-már aszkétikus takarékossággal bánó képek.

A tárlat nyitvatartási időben október 31-ig tekinthető meg.

festes02_bent

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva