Vizsgálati rekordok a szűrőnapon

Szerző • 2015-10-15 • Egészség, Hírek Vizsgálati rekordok a szűrőnapon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva851

Nagy érdeklődés mellett zajlott le a Dél-pesti Kórház őszi egészségügyi szűrőnapja. Több mint 350 fő látogatott el az október 10-i rendezvényre, a szűrővizsgálatok száma pedig hat óra alatt meghaladta az 1200-at. A kórház idén igyekezett a házaspárokat, párokat bevonni a szűrésbe, és ez sikerült is.

A páciensek átlagéletkora 53 év volt, az aktív korú lakosság pedig 72 százalékban képviseltette magát, mely az előző évekhez képest javulást jelent. Mind az érdeklődők, mind pedig az elvégzett szűrővizsgálatok számában az elmúlt éveket figyelembe véve sikerült csúcsot dönteni – tájékoztatott Roczkó Zsuzsanna a rendezvény főszervezője.

szured01_bent

A számos szűrővizsgálat közül a tüdő- és a bőrgyógyászati szűrés, a csontsűrűség-vizsgálat és a számítógépes talpvizsgálat és tanácsadás volt a legnépszerűbb. Sokan voltak kíváncsiak a vércukor- és koleszterinszintjükre és nagy sikert aratott a betegség-kockázati szűrés is.
További érdekesség, hogy a dietetikusok egészséges ételeket kiállító asztalánál 600 db, Graham lisztből készített pogácsa, 400 szelet sárgarépa torta, 6 tál hajdinasaláta és 3 tál zöldbabos gombasaláta fogyott el, melyhez 57 liter egészséges gyümölcsteát és gyógynövényteát kínáltak.

A kórház részéről 57 egészségügyi dolgozó segédkezett a szűrőnapon. Az intézmény jövőre is várja ingyenes szűrővizsgálatokkal a lakosságot. A cél továbbra is az, hogy sokkal könnyebb és eredményesebb legyen a gyógyulás egy betegség korai felismerésének köszönhetően.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva