Koronavírus – a Wizz Air hat gépe négymillió maszkot hoz Budapestre

Szerző • 2020-04-03 • Hírek, Közélet Koronavírus – a Wizz Air hat gépe négymillió maszkot hoz Budapestre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva250

A Wizz Air hat gépe nemrég landolt Pekingben, és szombaton több mint négymillió maszkot, valamint több százezer védőruhát szállít Budapestre. A Huawei pedig 50 ezer maszkot adományozott az országnak.

Váradi Józseffel, a Wizz Air vezérigazgatóval Szíjjártó Péter tárgyalt. A megbeszélésen kiemelte: a Wizz Air kulcsszerepet játszik Magyarország “történelmének legnagyobb hazatérési akciójában” és az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök Magyarországra szállításában. Szijjártó Péter emellett fogadta a Huawei delegációját, amelyet Wu Biqiang, a Huawei Technologies ügyvezető igazgatója vezet. A Huawei az egyik legjelentősebb vállalat a világgazdaság digitális átállásának szempontjából, a cég Magyarországon is fontos beruházásokat hajt végre és több mint 300 embernek ad munkát. A vállalat emellett hozzájárul az egészségügyi védekezéshez is, mivel egyebek mellett 50 ezer maszkot adományozott Magyarországnak, ezek péntek reggel érkeztek meg Budapestre – közölte a külügyminiszter.

Forrás: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva