XVI. HAVANNA LAKÓTELEPI NAPOK

Szerző • 2014-09-27 • Egyéb XVI. HAVANNA LAKÓTELEPI NAPOK bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva4627

Javában zajlik a Havanna Lakótelepi Napok a 18. kerületben. A Vasárnap kezdődő rendezvénysorozat a kultúrán keresztül a sporton át, egészen a gasztronómiáig szinte mindent felvonultat. Aki kilátogat, biztosan talál kedvére való programot a hét végi finálén is.

Vasárnap reggel 9-kor kezdődött meg a Havanna lakótelepi rendezvénysorozat, melynek helyszíne a rendező, azaz a Kondor Béla Közösségi Ház volt.

„Délelőtt 9 órától folyamatosan indultak a különböző programok, mint a ping-pong verseny vagy a Csoki koncert, de a Havanna napok hivatalosan a szabású megnyitóval vette kezdetét. Tele volt az előcsarnokunk, ugyanis többen érkeztek szomszédos országokból is. „Zsolnai 70” címmel Nádasdi Mihály szobrászművész nyitotta meg Zsolnai Mihály fafaragó művész és pedagógus kiállítását. Az ünnepségen a Dou Contours együttes gondoskodott a művészet másik ágáról a zenéről.” – mondta Soltész Melinda, a Kondor Béla Közösségi Ház művészeti vezetője.

SLY_5756+_resize

„A hétfői napon a Lélektükör alkotóműhelynek munkáit mutattuk be, akik a Jahn Ferenc Dél-pesti kórház III. pszichiátriai rehabilitációs osztályának betegei. Az ő lelki problémájukon nagyon sokat segít a művészeti foglalkozás, a művészetterápia. Most már tudományos kutatások is bebizonyították, hogy a gyógyszeres kezelésnél is hatékonyabb ez a módszer.” – tette hozzá a művészeti vezető.

Jó tudni, hogy művészeti programokon kívül sportprogramok is vannak szép számban, mint például a Havanna Kupa – Judo Bajnokság a Kondor Béla Általános Iskolában. De volt drámapedagógia foglalkozás, dalnokverseny, illetve Brass on Brass Dixieland Band klubkoncert is. Az Egyesített Bölcsődék Nyitnikék Gondozónői Kamarakurzusának hangversenye is nagysikerű záró programként szerepelt a repertoárban.

SLY_5778+_resize

„Szerencsére azt mondhatom, hogy csúcslátottsága van a házunknak. Szerdán a tűzoltóság és a rendőrség szórakoztatta a gyerekeket, akik megnézhették közelről a rendőrautókat és a tűzoltóautókat is, és kicsit bepillanthattak a kulisszák mögé. A csütörtök az egészség és a gondoskodás jegyében zajlott, míg pénteken pedig ”A művészet gyógyító ereje” című konferenciát mutatták be az alkotók műveiket, művészetüket.” – tette hozzá Soltész Melinda.

SLY_5772+_resize

Szombaton és vasárnap a fináléban aztán indulnak a nagy tömegeket megmozgató programok, mint a Nemzetiségi Fesztivál. Elindul a Lakótelepi Kispályás Labdarúgó Bajnokság, és a sakk verseny is. Akik egy jót ennének a sűrű programok között, megtehetik, a Bográcsban főzött ételek versenyén nem csak indulhatnak, de kóstolhatnak is a látogatók. Az „Álmodtam egy Havannát magamnak”- Re-BLOCK Közösségi sátor egésznapos programja pedig betekintést enged az EU projekt hátterébe. Az estéket a már jól megszokott és elmaradhatatlan koncertek koronázzák meg, így érdemes a „vénasszonyok nyara” kellemes időjárásában kilátogatni a Havannára.

Fotó: Ravasz Balázs

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva