Zarándoklatot rendeznek Budapesten

Szerző • 2015-10-17 • Hírek, Közélet Zarándoklatot rendeznek Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva749

November 7-én mindenki meglátogathatja a katonák védőszentjéhez, Szent Mártonhoz kötődő emlékhelyeket, a ”Via Sancti Martini Budapesten” program keretében. Olyan helyszínekre is betekintést nyerhetünk, amelyek az év többi részében zárva vannak a látogatók elől.

”Szent Mártonra, országunk egyik első védőszentjére emlékezve a túrán részt vevők bejárhatják Budapest alkalmilag megnyitott Szent Mártonhoz kötődő emlékhelyeit, templomokat és múzeumokat egyaránt.” – mondta el Szávai Tamás, az útvonal megtervezője.

Az egy napot körbeölelő program az Árpád-házi és a későbbi királyok Szent Márton-tiszteletére kiemelt figyelmet fordít majd. Fény derül arra is, hogyan kérték és tapasztalták meg az emberek Szent Márton oltalmát a középkorban, illetve hogyan lehet segítségünkre a mai időkben is.

A múzeumokba a szervezők ingyenes belépést biztosítanak az érdeklődőknek, akiknek az odajutást kell megoldaniuk, illetve akinek nincsen BKK-bérlete, az maximum egy 1650 forintos beruházásra számítson, ennyibe kerül ugyanis egy 24 órás jegy.

A zarándoklat kiindulópontja a vizafogói Tours-i Szent Márton-templom (XIII. kerület, Váci út 91/b, megközelítés a 3-as metró Forgách utcai megállójából).

A zarándoknap 8.30-kor szentmisével kezdődik, az indulás tervezett időpontja 9.15 és 9.45. Az útvonal a Szent Imre-templomnál (XI. kerület, Villányi út) végződik, ahol 13.30 és 15.00 óra között lehet az emléklapot átvenni. Aki több időt szeretne eltölteni az egyes helyeken, például a Magyar Nemzeti Galériában, az a Szent Márton-kápolnát utána is felkeresheti.

A zarándoknapon látogatott helyszíneket a magyarkurir.hu cikkében nézhetik meg, Szent Márton életéről pedig itt olvashatnak.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva