Zöldebb lett a Nyugati tér

Szerző • 2015-10-08 • Hírek, Zöld környezet Zöldebb lett a Nyugati tér bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva760

Tarlós István főpolgármester ott volt a megújult VI. kerületi Nyugati tér szerdai átadásán, és többek között elmondta, hogy Budapest ismét egy kulturált, élhetőbb és zöldebb köztérrel lett gazdagabb – számolt be az MTI.

A főváros háromszázmillió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez, ami a tér 1980-as évek óta érvényben lévő – tehát már rég elavult – arculatát változtatta meg. Az utóbbi évtizedekben csak karbantartották a Nyugatit, így már esedékes volt a tér újjáépítése.

Hogy a tér minél tovább megmaradjon mostani formájában, a felületeket olyan anyaggal vonták be, melyeket nem lehet összegraffitizni. A speciális burkolat világosabbá varázsolta a teret, amelynek szintje 400 négyzetméterrel bővült. Az órának pedig egyedi látványú díszkivilágítást adtak, aminek köszönhetően este is jól láthatók lesznek a bővítések.
Az ót hónapig tartó felújítás során körülbelül 1300 növényt ültettek el.

Nem csak a külalak változott – könnyebb lesz a gyalogos közlekedés is, hiszen a lépcsőfokok keskenyebbek és rövidebbek lettek, ráadásul a járólépcsők mellett kialakítottak egy ún. kiülős lépcsősort is. Tervezik azt is, hogy egy későbbi időpontban gyalogátkelőt tesznek majd a közelben lévő Bajcsy-Zsilinszky útra.

A beruházás költsége összesen 509 millió forintba került.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva