Márciustól már elszállítják a zöldhulladékot

Szerző • 2021-03-03 • Hírek, Zöld környezet Márciustól már elszállítják a zöldhulladékot bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva68

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk. Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba.

Az FKF Zrt. arról írt weboldalán, hogy a zöldhulladékot hetente egyszer, az alább belinkelt térképek alján feltüntetett, az adott szolgáltatási körzetre vonatkozó napon szállítják el. “Kérjük, hogy zöldhulladékot a lakókörzetükre érvényes elszállítási napon, legkésőbb reggel 5 óráig, járműveinkkel megközelíthető, jól látható helyre helyezze ki” – írták.

A zöldhulladék kihelyezésének kerületi helyszíneit és elszállításának időpontjai ezen a térképen tekintheti meg!


Tudnivalók a zöldhulladék elszállításáról:

– A zöldhulladékot (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva helyezze ki az ingatlan elé.
– Kizárólag az FKF Nonprofit Zrt. logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, lebomló hulladékgyűjtő zsákokat szállítjuk el, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem.
– A zsákokon kívül elszállítjuk a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb ágakat nem szállítjuk el.
– A lebomló zsákok szavatossági ideje – anyagukból adódóan – rövidebb, ezért javasoljuk, megvásárlás után mielőbb használják fel.
– A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága.
– Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön. Amennyiben munkatársaink a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.
– Kérjük, hogy a zöldhulladékot az elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig* helyezze ki az ingatlan elé.
– A zsákokat minden esetben jól látható, járműveinkkel megközelíthető helyre helyezze ki.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva