Zöldtől a szivárványig – gyermekpályázatokat díjaztak

Szerző • 2016-01-29 • Hírek, Közlekedés Zöldtől a szivárványig – gyermekpályázatokat díjaztak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1082

Kihirdették az őszi környezetvédelmi gyermekpályázatok nyerteseit január 26-án a Rózsa Művelődési Házban. A díjátadó ünnepségen kategóriák és korcsoportok szerint értékes ajándékokat és oklevelet kaptak a diákok.

Mint tudjuk, a XVIII. kerület Budapest legnagyobb egybefüggő zöldfelületével rendelkezik, így joggal büszkélkedhet a „legzöldebb kerület” címmel.

Az évszakok váltakozásával azonban változik a látkép is, az ősz közeledtével a zöld hirtelen ezerféle színbe vált, és mindent beborít a színpompás levélforgatag. Ezt a sokszínűséget örökítették meg a kerületi általános iskolás diákok, akik 175 rajzot készítettek az önkormányzat tavaly őszi felhívására. Az Ilyen színes a legzöldebb kerület című rajzpályázatra bármilyen szabadon választott technikával – színes ceruza, zsírkréta, festék – lehetett rajzot vagy festményt készíteni, bemutatva az őszi színekben pompázó kerület egy-egy szegletét.

palya2_bent

A Miért hasznosak a madarak? elnevezésű pályázatra több kategóriában is lehetett nevezni. A cél az volt, hogy a gyermekek jobban megismerjék és óvják a velünk élő hasznos madarakat, amelyek, amellett hogy megszínesítik a környezetünket, irtják a kártékony rovarokat, és segítenek a környezeti egyensúly fenntartásában is.

A pályázat kreatív részére – rajz, tabló, vers, fogalmazás – 42 pályamunka érkezett, amelyek a madarakat és élőhelyüket ábrázolták, illetve róluk szóltak. Emellett 12 diák madáretetőt készített, ketten pedig fényképet küldtek be.

palya3_bent

A rendezvényt Dömötör István alpolgármester nyitotta meg, a díjakat Kirrné Feicht Ágnes, az önkormányzat környezetvédelmi csoportjának vezetője adta át. A zsűrizést a környezetvédelmi csoport és a teljes körű meteorológiai szolgáltatást nyújtó, valamint a környezet és az egészség kapcsolatát vizsgáló kerületi cég, az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt. munkatársai közösen végezték.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva