Zöldülj, Havanna!

Szerző • 2019-09-14 • Hírek, Közélet Zöldülj, Havanna! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva736

Erzsike néni paradicsomot varázsolt a Csontváry utcai panelházuk elé. Akik ott élnek, tudják, a szélesebb nyilvánosság Kiss Róbert Facebook- oldaláról értesülhetett a vállalkozásáról. Itt az is kiderült, hogy sokan kertészkednek a Havannán – olvastuk a bp18.hu oldalon.

Rengeteget járom a Havanna-lakótelep utcáit, nem nehéz észrevennem ezeket a gyönyörű kiskerteket – mondta Kiss Róbert, aki egy ciklussal korábban képviselte az önkormányzatban a telepen élők ügyeit, és aki az októberi választáson újra ringbe száll a mandátum megszerzéséért. – Öröm látni, hogy ennyien magukénak érzik a közvetlen lakókörnyezetüket, és szívesen szépítenek rajta.

Változott a mentalitás

A Havanna-lakótelep zöldfelületeinek gazdája az önkormányzat, ezért a telep egészét a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai gondozzák. Eredményesen, erről tanúskodnak azok a fotók is, amelyeket Kiss Róbert készített a körzetében megtett séták alatt, majd közzétett a saját közösségi oldalán.

A Facebookról
Sz. Éva: És akkor még nem jártál itt, a Barta 1.-nél, Robi. Ennek a háznak a kertje a legszebb az egész Havannán. Nálunk is van egy Erzsike…
B. Éva: Szép jó estét kívánok, kedves Robi! Nálunk is csodálatos a kert, igaz, nekünk Terike nénink van, aki nagyon széppé varázsolta a Havanna 5. előkertjét és a hátsó kertet. Köszönjük szépen neki

Az előkertek gondozását látni azért csodálatos, mert ezt a lakók maguk végzik, önszántukból, kedvtelésből, a lakókörnyezet szépítése érdekében – fejtette ki a képviselőjelölt. – Az elmúlt kilenc évben nagyon sok minden változott a Havannán: korszerűsödtek és szépültek az épületek, az intézmények, a parkok, az utcabútorok. És úgy tűnik, a mentalitás is változott. Az itt élők otthonosan érzik magukat, büszkék a saját környezetükre.

Minden korosztály

Mint azt Kiss Róbert elmondta, a kiskertek gondozására a legtöbben az idősebbek közül vállalkoznak, de a fiatalabb korosztályok is kedvet kaptak már: nemrég jelent meg hír egy 19 éves fiúról, aki kertészkedésbe fogott a házuk körül.

A kezdeményezés egyébként a közösségi média tagjait is fellelkesítette. Kiss Róbert posztjait olyan kommentek kísérik, amelyekből kiderül: a telepen élők üdvözlik, és büszkék arra, hogy egyre többen gondoznak növényeket a közvetlen környezetükben.
Ha valaki tavasszal kap kedvet virágok ültetéséhez, segítségre is számíthat: az önkormányzat minden évben ingyenesen ad palántákat azoknak, akik a környezetüket ékíteni szeretnék.

Forrás: bp18.hu/K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva