Zongorát is avattak a zene világnapján

Szerző • 2017-10-06 • Hírek, Közélet Zongorát is avattak a zene világnapján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva652

Van, amikor egy nagy terem is kicsinek bizonyul. Ezzel az örömteli ténnyel szembesülhettek a Dohnányi iskolában a zene világnapja alkalmából megrendezett zongoraavató hangverseny résztvevői szeptember 29-én.

A zene világnapját Yehudi Menuhin hegedűművész javaslatára 1975 óta ünnepli a világ, október 1-jén. Az ebből az alkalomból a Dohnányi Ernő Zeneiskolában tartott hangversenyen az avatás tárgya egy Steinway Essex zongora volt, amely csillogva-villogva várta a zeneszeretőket.

A telt házas koncert előtti hangulatra talán a „családias” jelző a legtalálóbb. A zeneiskola tanárai fuvolával, hegedűvel, fagottal a kezükben a zenétől igen távol álló témákról, gyereknevelésről, főzésről csevegtek, majd néhány perccel később a pódiumra lépve maradandó zenei élményben részesítették a nagyérdeműt. A hangverseny szereplői között felfedeztünk három trombitás növendéket is. Ők a közeljövőben sorra kerülő, Lubik Imréről elnevezett országos zeneiskolai trombitaversenyre készülve jutottak „edzési” lehetőséghez. Előadásuk hallatán kijelenthető, hogy jó eséllyel indulnak a versenyen.

Bár a meghívón nem szerepelt, két másik jeles évforduló is fémjelezte a koncertet. Idén ünnepeljük Dohnányi Ernő születésének 140. évfordulóját és a zongoraművész, zeneszerző nevét viselő zeneiskola 50. születésnapját.
A műsorvezető az iskolában tanító Draskóczy Zoltán gitárművész volt, s a rendezvényen részt vett Galgóczy Zoltán alpolgármester és Bak Ferenc, a Külső-pesti Tankerület igazgatója is.

bp18.hu, Gönczöl András

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva