A Facebook-oldalán tartott fogadóórát Ughy Attila

Szerző • 2019-03-06 • Hírek, Közélet A Facebook-oldalán tartott fogadóórát Ughy Attila bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva828

Online fogadóórát tartott Ughy Attila a Facebook-oldalán március 6-án. Kerületünk polgármesterétől 15 és 17 óra között lehetett kérdezni hozzászólásokban, tabuk nélkül. Szóba került a repülőtér zajszennyezésének ügye, a Péterhalmi erdő jövője, a térfigyelő kamerák kihelyezése, útfelújítások, a sportolási lehetőség sőt, még arra is érkezett válasz, hogy lesz-e idén terminál koncert.

Bemelegítésként Ughy Attil a előzetesen feltett kérdésekre válaszolt, melyek érintették a parkolást és az ingyenes wi-fi pont kiterjesztését. Utóbbiról megtudtuk, hogy a Kossuth tér után Pestszentimrén, a Hősök terén lesz elérhető a szolgáltatás március végétől.

Az érdeklődők elsőként több útszakasz felújítására kérdeztek rá és a közösségi közlekedés is központi témaként került elő. Itt a polgármester ismertette, hogy mely szakaszokon vannak már tervezés alatt a felújítási munkálatok, és hol tart a buszok és az 50-es villamos modernizációja. Ughy Attila egy kérdésre válaszolva elmondta azt az örömhírt is, hogy a fővárosi önkormányzat segítségével kerületünkben 24 földút közel 6 km hosszan kap majd aszfalt burkolatot. A munka – időjárás függvényében – március második felében indulhat el.

A repülőtér zajszennyezésének problémájáról is több kérdés érkezett. A polgármester elmondta, hogy az éjszakai repülési tilalom bevezetésének a terve már az első eredménye a folyamatos munkának, tárgyalásoknak. Ismét tisztába tette Ughy Attila a Péterhalmi erdő kivágásáról szóló álhíreket. Megtudhattuk: nemhogy kivágás nem lesz, hanem a Péterhalmi erdő kezelőjével, a Pilisi Parkerdő munkatársaival közösen erdőtelepítést kezdenek. Mindezt érvényes erdőterv alapján. A több mint két tucat kérdés közt voltak még sportosak, a 3,5 tonnás súlykorlátról érdeklődők, még a terminál koncertről is kérdeztek (amit a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül április 12-én ismét megrendeznek).

Az online fogadóóra népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint a kérdések özöne. A két óra bizony nem is volt elég az összes megválaszolására, de lesz még ráadás. Ahogy a polgármester is jelezte: kövessék a kerület híreit, olvassák Ughy Attila posztjait és jöjjenek el a következő alkalomra is!

Az összes kérdést és a válaszokat Ughy Attila Facebook-oldalán ide kattintva olvashatják el!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva