A Facebook-on tartott fogadóórát Ughy Attila

Szerző • 2019-04-06 • Hírek, Közélet A Facebook-on tartott fogadóórát Ughy Attila bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva946

Ismét online fogadóórán látta vendégül Ughy Attila a kerületieket. Ahogy március 6-án, úgy közel egy hónappal később, április 3-án is két órán keresztül kérdezhették a polgármestert Facebook-oldalán Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgárai. Szóba került többek között az ingyenes sportolási lehetőség, a játszóterek, az utca és járdafelújítások kérdésköre és érkeztek hozzászólások a repülőtér, a zöldterületek, a közösségi közlekedés és a környezetvédelem témáiban is.

Ughy Attila már nem először tartott online fogadóórát Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgárainak. A polgármesteri ankét első “állomása” március 6-án volt, ahol csak úgy záporoztak a kérdések. A két óra nem is bizonyult elégnek mindegyik megválaszolására. Ezért Ughy Attila egy külön cikkben foglalkozott a több mint két tucat megkereséssel.

A türelem szép Béke teret teremt…

A fogadóóra április 3-án is az előre érkezett kérdések megválaszolásával kezdődött. Ebben az etapban a Béke tér felújításával, az utcai porral, a kiszáradt fákkal és megkopott útburkolati jellel kapcsolatban érkeztek hozzászólások. Szerencsére mindegyik ügy megoldása már folyamatban is van. A Béke tér már megvalósítási szakaszban van, a forrás is rendelkezésre áll, de két közbeszerzési eljárás sem volt érvényes. “Jelenleg a harmadik közbeszerzési eljárás van folyamatban; bízunk benne, hogy ez már sikeres lesz. Érvényes pályázat esetén a nyár elején megindulhat a tér fejlesztése” – tette hozzá Ughy Attila. A száraz tavasz miatt pedig valóban több a por, de hamarosan indulnak is a locsolóautók. Az útburkolati jeleket a Budapesti Közút Zrt. elkezdte felújítani, először az Üllői úton a Kosár utca, Városház utca és az önkormányzat előtti részek vannak soron. Az alacskai út kiszáradt fáiról érkezett kérdés pedig nem volt pontos, nem ott és nem annyi… az önkormányzat tavaly ültetett fákat a Csörgőfa utca park felőli részén kialakított parkoló mellé. Itt valóban néhány fa kiszáradt, 22 darabot telepítenek ide a közeljövőben a Városgazda munkatársai. Egyébként ismét és megint volt kérdés a Péterhalmi erdő fakivágásairól. Az önkormányzat nem győzi hangsúlyozni, hogy a területen a Pilis Parkerdő Zrt. végez szakszerű, tíz évre előre tervezett erdőgazdálkodási feladatokat.

Repülőtéri zajos képzavar: már “látni” a csendet

És akkor az élő műsor! Hasonlóan, ahogy egy hónapja, szinte percenként érkeztek a kérdések. Első körben szóba került a közösségi közlekedés, ami most szinte egész Dél-Pesten megváltozott a metrófelújítás miatt. “Ez fontos tapasztalatokat hoz a végleges közlekedési rendszer kiépítéséhez” – érkezett a válasz. Néhány személyesebb jellegű megkeresést követően pedig ismét előkerült a repülőtér zajszennyezésének a problémája, amit már az előző fogadóórán is érintettek. “Két irányban indultunk el: a főpolgármesteri hivatal, a kerületi önkormányzat és az információs és technológiai minisztérium (ITM) egyeztetésében. Az egyik az éjszakai repülések megtiltása, a másik pedig a különböző szakmai paraméterek megváltoztatása, amely a felszállási manővereket meghatározza, pl.: hátszél-kompenzáció, virtuális, egyfutópályás üzem. Kérjük, figyelje az önkormányzat információs csatornáit: a jövő héten lesz az ITM-ben a következő egyeztetés a kérdésben. Természetesen erről minél hamarabb tájékoztatjuk a kerületieket” – írta Ughy Attila.

Cséry-telep, bicikliút, volt SZDSZ iroda és a sport

A hozzászólók érdeklődtek többek között a Cséry-telep szennyvíz problémájáról, a pusztuló Baross utcai volt SZDSZ irodáról, a bicikliutakról és az ingyenes sportolási lehetőségekről is. Megtudtuk, hogy a Cséry-telep ügye vizsgálati szakaszban van. “Az előzetes információk alapján a vizsgálati eredmény hamarosan rendelkezésünkre áll majd, amelyet értékelünk, és ezt követően tájékoztatni fogjuk a lakosságot annak eredményéről és – amennyiben szükséges – a további lépésekről” – válaszolta a polgármester. A Baross utca 10. szám alatti elhanyagolt ingatlant pedig megvásárolta az önkormányzat, hamarosan döntés születik a funkciójáról. A bicikli utakkal kapcsolatban Ughy Attila leszögezte, hogy a harántirányú átvezetés a 17-dik kerületből a 23-dik irányába a jelenlegi prioritás a kerékpárutak építésében. Most e tengely tervezése zajlik. Jó hír az: ha a tervek elkészülnek, a forrás biztosított a kivitelezésre is. Az ingyenes sportolási lehetőségekkel kapcsolatban pedig azt írta a polgármester, hogy nemcsak a korábbi cikkben is említett három sporttelepen van rá módja a kerületieknek. ” (…) több “grund” is rendelkezésre áll. A múltkor felsorolt helyszínek csak a nagyobb focipályákra vonatkoznak. Ezeken kívül tudom ajánlani még a Gerely utcában az új multifunkcionális pályát, a Csontváry utcai pályákat, valamint a Bókay gödörben újjáépített, szintén multifunkcionális pályákat. A “grundprogram” keretében további helyszíneken további pályákat újítunk majd fel, amelyek szintén ingyenesen használhatóak majd” – így a polgármester. És persze a játszóterek is szóba kerültek, amelyre a “Gyerekzsivaj” program a legaktuálisabb válasz!

Ha el szeretné olvasni a fogadóórán leírt és megválaszolt összes kérdést, látogasson el Ughy Attila Facebook-oldalára!

Amire pedig nem jutott idő, arra hamarosan írásban válaszol majd a polgármester, amit cikk formájában teszünk majd közzé az oldalunkon.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva