A fővárosban megdőlt a napi szélrekord – 110,9 kilométer/órás széllökés a János-hegyen

Szerző • 2020-09-01 • Hírek, Könnyű A fővárosban megdőlt a napi szélrekord – 110,9 kilométer/órás széllökés a János-hegyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva218

A hétfőn érkezett viharban a fővárosban a napi szélrekord is megdőlt – közölte honlapján kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint írták: a nyár utolsó napján az ország felett örvénylő ciklon hatására kiterjedten alakultak ki intenzív zivatarok. A főváros térségében az éjszakai órákban tomboló zivatart viharos széllökések kísérték. Budapest János-hegy állomáson 110,9 kilométer/órás széllökést mértek, mellyel megdőlt a fővárosi napi széllökés rekord. A korábbi rekord 87,5 kilométer/óra volt, amelyet Budapest belterületén regisztráltak, 2006-ban.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) arról tájékoztatott: a hétfőn érkezett viharos időjárás több megyében okozott károkat. Dóka Imre, az OKF helyettes szóvivője elmondta: a legtöbbször Budapesten és Pest megyében riasztották a tűzoltókat, de számos hívást kapott a katasztrófavédelem Heves, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva