A fővárosi önkormányzat folytatja a teszteléseket

Szerző • 2020-12-08 • Hírek, Közélet A fővárosi önkormányzat folytatja a teszteléseket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva196

A fővárosi önkormányzat folytatja a szociális ellátásban dolgozók koronavírus elleni szűrését, bővített tesztelési programban védi az idősellátásban és a hajléktalanellátásban dolgozókat, ezáltal pedig az ellátottak egészségét is – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel. A közleményben idézték Karácsony Gergely főpolgármestert, aki a Facebookon azt írta, “sem a járványt, sem a budapestieket nem érdekli, hogy kinek mi a feladata, csak az, hogy legyünk túl minél gyorsabban ezen a pusztító járványon. Mi folytatjuk a védekezést”.

Azt írták, hogy a nap folyamán megérkezett a Városházára 100 ezer antigéngyorsteszt, ennek a felét – lakosságarányosan – átadják a budapesti kerületeknek; a városrészekben a jövő héten elkezdik a tesztelést a helyi igények szerint.

A másik 50 ezer tesztből pedig lehetőséget biztosítanak a szűrésre a nélkülözhetetlen városi közszolgáltató cégek dolgozói számára.

Ezeket az antigénteszteket a Budapesti Közlekedési Központ, a BKV Zrt., a Fővárosi Vízművek, a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság, a Budapesti Temetkezési Intézet és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. használhatja fel – tették hozzá.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva