A május is online polgármesteri fogadóórával kezdődött

Szerző • 2019-05-09 • Hírek, Közélet A május is online polgármesteri fogadóórával kezdődött bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva689

Májusban is megtartotta online fogadóóráját Ughy Attila. A polgármestert május 8-án immár harmadik alkalommal kérdezhették a kerületiek a Facebook-oldalán hozzászólások formájában. Az ankét két órán keresztül zajlott, és olyan kérdésekről esett szó többek között, mint a játszótérépítés, a közösségi közlekedés és a megnövekedett forgalom bizonyos útszakaszokon, illetve szóba kerültek parkolási felvetések, sportberuházások és a faültetési program is.

A fogadóóra előtt egy örömhírről számolt be a polgármester, ezen a napon ugyanis egy alapkőletételen vett részt az önkormányzat:
“Engedjék meg, hogy az első percekben megosszam Önökkel, hogy a mai nap mennyi büszkeségre ad okot. A Lőrinci Sportcsarnok felújításáról már beszámoltam, és ehhez most csak annyit tennék még hozzá: közös sikerünk, hogy egy ekkora, budapesti mércével is nagynak számító és fontos beruházást kezdhettünk el. Köszönöm mindenkinek, aki támogat bennünket, aki kiáll amellett, hogy egészséges, sportos kerületet építsünk” – írta a köszöntő mellé Ughy Attila. Majd kezdetét is vette a kérdés-cunami, ami a fogadóóra népszerűségét is mutatja, illetve azt is, hogy egy aktív, a kerület élete iránt felelősséget érző közösség Pestszentlőrinc-Pestszentimre.

Közlekedés és a sport

Első körben a kérdések közt szerepelt a Ganz-telep buszközlekedésének a problémája. Ehhez kapcsolható egy később kérdés is, a Barta Lajos és Baross utca kereszteződésének megnövekedett forgalma, ami több, kisebb koccanást is okozott már az olvasó szerint. A válasz mindkét esetben az, hogy ameddig az M3-as metró felújításai zajlanak, nem tehetnek semmit. De utána a BKK és közlekedéstervező szakemberek is újragondolják, tervezi majd mind a közösségi, mind pedig a közúti közlekedést.

Több kérdés is érintett sport- és játszótérberuházásokat, fejlesztéseket. A Bókay-kert közvetlen szomszédságában található Turul parkban tervezett különleges, vizes játszótérrel kapcsolatban érkezett kérdés, miszerint elbontják-e a szánkódombot. A rövid és megnyugtató válasz: nem. Ezen kívül a Park Uszoda beázásáról és futókör, illetve kondipark építése felől is kérdeztek. Az első felvetésre az a válasz érkezett, hogy készül már állapotfelmérés és az eredmények függvényében teszi majd meg az önkormányzat a megfelelő lépéseket. Az utóbbiakhoz pedig külön-külön is fűzött kommentárt Ughy Attila, de egy összefoglaló válaszában a közeljövő fejlesztéseit is ismertette:
“A kerületben rövid időn belül 10 szabadtéri fitness-park épül majd. Többek között a Búvár Kund téren, a Kandó téren, a Brenner parkban, a Havanna utcában, a Thököly úton, a Herrich Károly téren, a Gödör téren, a Vilmos Endre Sportcentrum területén, a Sportkastély mellett, valamint a lakatostelepi Aranyeső utcában. Ezen kívül két futókör is készül: a Brenner parknál és a Vilmos Endre Sportcentrumban”

Zöld kérdések

Több olvasó is érdeklődött parkolási lehetőségekről, illetve szóba kerületek olyan útszakaszok is, ahol a felújítás felől kérdeztek. Az egyik kérdés a Gyömrői út a kőhídtól kifelé tartó szakaszára tért ki. “A Gyömrői út január elsejétől állami kezelésbe került. Az út komplex felújításának tervezése jelenleg is zajlik. Új csomópontok, jelzőlámpás kereszteződések kialakítása, a középső, zárt, 2×1 sávos útpálya összenyitása, gyalogos felüljárók kialakításai vannak a tervezett programban” – ismertette a terveket Ughy Attila.

És természetesen érkeztek “zöld kérdések” is. Az egyik érdeklődő az illegális szemétlerakással kapcsolatban fogalmazott meg felvetést, amire a polgármester úgy felelt, hogy a kerületben 500 hektár erdő van és nem lehet mindenhová kamerarendszert kiépíteni. Az illetékes szervek mindent megtesznek, hogy megelőzzék a szemetelést, fülön csípjék az elkövetőket, de sokat segíthet az oktatás, figyelemfelhívás is. Egy másik kerületi polgár a faültetési programot üdvözölte. “A faültetési programunk évek óta sikeres, és az egész kerület területét érinti. Természetesen nem szakítunk a hagyománnyal, és a későbbiekben is számítani lehet faültetésre. Csak érdekességképp: legutóbb félezer (!!!) fát ültettünk, ami – azt gondolom – imponáló szám. És ez csak a kezdet, pontosabban: a folytatás…” – fűzte hozzá Ughy Attila.

Ha a fogadóóra összes kérdését és a válaszokat is el szeretné olvasni, keresse fel Ughy Attila Facebook-oldalát!

A márciusi fogadóóráról készült összefoglalót ide kattintva találja!

Az áprilisi fogadóóra összefoglalóját ide kattintva találja.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva