Meseszép kép a Zenevár bejáratán

Szerző • 2015-06-16 • Hírek, Közélet Meseszép kép a Zenevár bejáratán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1731

Évzáró ünnepség keretében leplezték le a Zenevár Óvoda megújult bejáratát. A kiemelkedő falfestmény új színt hoz a szürke hétköznapokba.

Egész délutános évzáró mulatságot tartott június 11-én a Zenevár Óvoda. Az ingyenes rendezvényen az ovisok kipróbálhatták az ugrálóvárat, a pónilovaglást és részt vehettek a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény kézműves foglalkozásán is. A nap fénypontja azonban az új bejárat felavatása volt, amiben Lévai István alpolgármester és Kádár Tibor képviselő segédkezett.

ovimese01_bent

Vezetői munkám egyik fontos célkitűzése a népi kultúra ápolása, illetve a nemzetiségi értékek bemutatása, amit a gyermekek fogékonyságának figyelésével a vizualitás és a tapasztalás útján próbálunk megvalósítani. Ennek egyik alapvető eszköze a népmese, amivel valamiféle pluszt adhatunk számukra. Ezt szem előtt tartva, a mesei elemeket felhasználva szerettük volna, illetve szeretnénk a későbbiekben megújítani a belső és a külső terek egyrészét is – mondta Vecsei Brigitta, az intézmény vezetője.

Ennek okán, Kádár Tibor képviselővel gondolkoztunk el azon, hogyan tehetnénk hívogatóvá és a külső szemlélő számára is látványossá az óvoda bejáratának szürke betonfalát.

Az eredmény pedig meseszép lett. A Pál Gergely testfestő, festőművész által tervezett és elkészített falfestmény a magyar népmesék motívumai mellett egy háromdimenziós várat, hangjegyeket és a Zenevár Óvoda feliratot ábrzolja. Az alkotást ingyen, három napon keresztül készítette a művész, ami már az első ecsetvonásokkal a ovisok és a dolgozók kedvence lett.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva