A Napsugáré a 21. Ovi-Focipálya

Szerző • 2018-10-12 • Hírek, Sport A Napsugáré a 21. Ovi-Focipálya bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva931

Újabb óvoda gyermekei vehették birtokba azt az Ovi-Sportpályát, amelyből örvendetes módon egyre több van a kerületben. Október 11-én a Napsugár óvoda gyermekei kapták meg a vadonatúj „dühöngőt.” Úgy tűnik, az októberi nyár végigkísérte az átadókat, mert valamennyit szinte augusztusi melegben kapták meg az ovisok.

A legutóbbinak, a nyerőszámot is takaró 21.-nek olyan időben örülhetett az óvoda 75 gyermeke, amelyben akár a Balaton-partján is üldögélhettek volna. De mivel októbert mutat a naptár, maradjunk csak itthon…

A megnyitón elsőként az intézményvezető, Szabóné Karácsonyi Hajnalka köszöntötte a vendégeket és a gyerekeket. Elmondta, hogy nagyon várták már a „lakók”, hogy megkapják a 6×12-es, több sportágra is használható, műfüvest.
Az önkormányzatot, akárcsak a korábbi pályaátadókon, Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester képviselte.

Ünnepi beszédében Lévai István Zoltán emlékezett is.
Időutazások nekem ezek az átadók, mert óvodás és iskolás korom helyszínei köszönnek vissza, s ez mindig szép emlékeket ébreszt bennem. Kihangsúlyozta, hogy erről a pályáról akár a magyar sport nagyjai is kikerülhetnek, de ha „csak” egészséges ifjak és felnőttek válnak belőlük, már akkor megérte, hogy elkészült.

Galgóczy Zoltán kiemelte a beszédében, hogy nem csak a gyerekeket kell megemlíteni.

Sok és kiváló óvodapedagógusra is szükség van ahhoz, hogy ez a pálya, akárcsak az eddig átadott húsz, betölthesse azt a szerepét, amiért megépítettük. Elmondta azt is, hogy a most átadottal már a kerület valamennyi óvodájának van Ovi-Sportpályája, ahol volt kellő terület azok megépítéséhez.

Ott volt az ünnepségen az Ovi Sport Alapítvány elnöke, dr. Molnár Andrea, aki a lassan „halhatatlanná” váló kezdeményezés létrehozójáról beszélt.

Kazal volt a beceneve, ezen is néven is a magyar labdarúgás örök nagyjai közé került Buzánszky Jenő, ám ezzel a most már 21 pályával is örökre beírta magát a magyar sport halhatatlanjai közé. A felnőttek mondatai után a gyerekek következtek, immár az új pályán, s talán az ő hangjuk, boldog zsivajuk volt a legszebb…

bp18.hu, R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva