A nyugdíjastól az ovisig

Szerző • 2019-06-05 • Hírek, Könnyű A nyugdíjastól az ovisig bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva547

Lassan magáénak érzi, mert megismeri a kerület a Pestszentlőrinci kör kerékpáros és gyalogos túrát. Az eseményen rajthoz állhat bárki, aki egészségesen akarja tölteni a szabadidejét. Az idén május 26-án randevúztak egymással a vállalkozó szelleműek, akik be is népesítették a Május 1. teret – írta cikkében a bp18.hu.

Mi tagadás, kényelmesebb az akácfák lombjai alól nézni a körre készülőket és az azt teljesítőket, de távolról sem biztos, hogy egészségesebb is. Sőt…

A kerékpáros és gyalogos körtúra kitalálója, főszervezője, Ladoniczki Ferenc, a Fezo Sport Turistaegyesület elnöke elégedetten nézhetett végig az „alkotásán”, amely a kitalálástól a megvalósításon át a rendezésig az övé.
Mivel már hetedszer csinálom a segítőimmel, elmondhatom, hogy nem érhet különösebb meglepetés, legföljebb az időjárás szólhatott volna közbe. Ez most mellénk állt, s örülök annak, hogy ismét száznál többen jöttek el, hogy guruljanak és gyalogoljanak.

Ladoniczki Ferenc azt is elmondta, hogy a gyalogszerrel próbázókra 12 kilométer vár a kijelölt útvonalon, a kerekesek azonban akár válogathatnak is attól függően hogy amatőr bringásnak tartják magukat vagy „profinak”.
Az előbbiek inkább a 11 kilométert választják. Azoknak, akik úgy döntenek, hogy az 55-öt, netán a 74-et teljesítik, felkészültnek kell lenniük.

Ezt támasztotta alá az a fiatalember, aki a távot befejezve arra várt, hogy igazolják és elismerjék neki a teljesítést. Németh Viktorról akár azt is hihettük volna, hogy az éppen zajló olasz körversenyről ugrott át Lőrincre, olyan profi öltözékben teljesítette a 74 kilométert. – Amatőr kerekes vagyok, de azért igyekszem a profik felé. – mondta a fiatalember, akinek ez a verseny csak egy állomás volt az idei nagy célja felé.
Megtudtuk ugyanis, hogy júliusban rajthoz áll az olaszországi Dolomit-maratonon, s ezzel a kerekezéssel is arra készült.

A százezreket érő kerékpárja mellett nem egy gyermekbicikli is „parkolt”, jelezve a lőrinci kör lényegét, amit a főszervező a legfontosabbnak tart. – A lényeg az, hogy mindenki jól érezze magát. Nyeregben is, cipőtalpon is.
A körtúrára kilátogatott Ughy Attila polgármester és Kőszegi János önkormányzati képviselő is.

Forrás: bp18.hu/R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva