A Vörösmartyban a tánc összetartó erő

Szerző • 2015-06-05 • Hírek, Oktatás A Vörösmartyban a tánc összetartó erő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1524

Tánccal búcsúztatták a tanévet a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium tanulói. A régi magyar táncok mellett keringő és modern néptánc is helyet kapott a színpadon.

A Budapest XVIII. kerületi Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnáziumban legyen szó zenei, nyelvi vagy éppen kommunikáció tagozatos osztályról, a tánc minden diák között átívelő összetartó erő. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a diákok évről évre egy nagyszabású táncos gálaműsorral búcsúztatják a tanévet.

tanc_bent

Szalai Andrea néptáncpedagógus 2004-ben állt elő azzal az ötlettel, hogy rendezzünk egy olyan táncévzárót, ahol a diákok egy előadás keretében megmutathatják a szülőknek, hogy mit tanultak és mennyit fejlődött a tudásuk az elmúlt év során. Ezt az ötletet tett követte és nagyon örülök, hogy idén 11. alkalommal rendezhettük meg ezt a műsort – mondta Pásztor Józsefné intézményvezető, majd hozzá tette, rendkívül fontosnak tartja, hogy a diákok megismerkedjenek a néptánccal és tisztában legyenek a hagyományokkal.

tanc02_bent

A pestszentimrei Sportkastélyban május 29-én megrendezett gálán az iskola valamennyi évfolyamának táncosai bemutatkoztak. Meglepetésvendégként előbb a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának vezetői és növendékei modern, majd később a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola táncosai hagyományos megközelítésben vitték színpadra a néptáncot.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva