Adománygyűjtési akciót indít a Nébih és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Szerző • 2020-06-02 • Hírek, Közélet Adománygyűjtési akciót indít a Nébih és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva268

Adománygyűjtési akciót indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület annak érdekében, hogy a koronavírus járvány miatt a lakosságnál felhalmozott, de fel nem használt élelmiszertartalékok még a lejárati időn belül eljuthassanak a rászorulókhoz. A közlemény szerint a szervezők június 16-ig országszerte 89 átvételi ponton várják a tartósélelmiszer-adományokat. – közölte a Nébih az MTI-vel.

Felhívják a figyelmet, hogy csak bontatlan, azaz eredeti, sértetlen bolti csomagolásban lévő tartós, minőségmegőrzési idővel rendelkező, hűtést nem igénylő élelmiszerek adhatók le, például tészta, liszt.

Az adományozható termékekre vonatkozó további szempontokról, valamint az átvételi pontokról a https://portal.nebih.gov.hu/adomanyozas oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők a közlemény szerint.

Jelezték, hogy az akcióban azok is részt vehetnek, akiknél nincs felhalmozott élelmiszer, de kifejezetten e célból vásárolt tartós élelmiszerekkel mégis szeretnék támogatni a kezdeményezést.

Az összegyűlt élelmiszereket az Élelmiszerbank partnerszervezetei juttatják majd el a rászorulóknak.

Képünk illusztráció!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva