Ajándékszemüveget kaptak rászoruló diákjaink

Szerző • 2015-07-31 • Hírek, Közélet Ajándékszemüveget kaptak rászoruló diákjaink bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva932

Tizenegy anyagilag rászoruló kerületi diákot segítették hozzá az éleslátáshoz ingyenesen elkészített szemüveggel a Sértz Optika tulajdonosai.

A pedagógusok gyakran tapasztalják, hogy a diák rosszul olvassa el a táblára írt szöveget, hunyorog a távoli tárgyak nézésekor, nehézséget okoz számára például a labdajátékoknál a pontos célzás, vagy éppen fejfájásra panaszkodik. Ezek azok a tünetek, amikor a pedagógus javasolja a szülőnek, hogy keresse fel gyermekével a szemorvost.

A szülő csemetéjével elmegy a szemvizsgálatra, ahol a látás javítására a szakorvos szemüveget ír fel. Az optikusnál elkészül a szemüveg, és megoldódik a látásprobléma. Ez szokványos történet, azonban nem mindig ez a „forgatókönyv”. Előfordul, hogy az optikusnál szembesül a szülő azzal, hogy nem tudja kifizetni a szemüveg árát, ezért későbbre halasztja a készítését.

Novákné Holti Zsuzsanna, a Darus Utcai Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskola gyermekvédelmi felelőse egy alkalommal elpanaszolta a Sértz Optika tulajdonosainak, hogy az iskolában néhány szülőnek anyagi nehézséget jelent a szemüveg elkészíttetése, akik nyitottak voltak a segítségnyújtásra.

A kollégáim felmérték, hogy gyermekek közül kinek volna szüksége szemüvegre. Tizenegy diák kapott ingyenesen szemüveget a Darus és a Gulner iskola diákjai közül, hogy iskolakezdésre már ne legyenek szempanaszaik – mondta a pedagógus.

– Szeretnénk köszönetet mondani ezért a lehetőségért, mert az érintett családoknak ezzel nagy problémája oldódott meg. A Sértz Optika tulajdonosainak példamutató segítőkészsége megkönnyítette a gyerekek életét és hozzájárultak a sikeresebb tanuláshoz…

bp18.hu, F.E.

(Címlapkép: http://www.popsugar.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva