Az áttelelők ellen védekeznek – permetezés a kerületben

Szerző • 2015-03-01 • Hírek, Közélet Az áttelelők ellen védekeznek – permetezés a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1859

A Főkert Nonprofit Zrt. február utolsó hetében megkezdte a fővárosi parkok és fasorok fáinak tél végi lemosó permetezését.

A Főkert Nonprofit Zrt. február utolsó hetében megkezdte a fővárosi parkok és fasorok fáinak tél végi lemosó permetezését. A munkálatokat alapvetően az éjszakai órákban végzik, így sem a gyalogos, sem a közúti forgalmat nem zavarják.

A Főkert munkatársai a XVIII. kerületben március 3–4-én dolgoznak majd a cég kezelésébe tartozó területeken, a Gyömrői úton, a Ferihegyi úton és az Üllői úton. A fasorok fenntartásáért felelős szakemberek a fővárosban mintegy két hét alatt gondoskodnak a kezelésükben lévő több mint 10 ezer fa védelméről, melyek között legtöbb a kőris, a japánakác, a juhar, az ostorfa és a hárs.

permet_bent

A lemosó permetezésre azért van szükség, hogy csökkenjen a fás részeken, kéregrepedésekben áttelelő kártevők, takácsatkák, levélatkák, levél- és pajzstetvek, amerikai lepkekabócák száma. Emellett a monília és más fertőzések, betegségek ellen is véd a permet – tájékoztatott Kirrné Feicht Ágnes, a XVIII. kerületi önkormányzat környezetvédelmi csoportjának vezetője.

A permetezéshez alkalmazott szer környezetbarát, a parkoló autókban sem tesz kárt, ha a munkavégzés közben – az elővigyázatosság ellenére – rájuk hullik. A szennyeződés autósmosással pluszköltség nélkül eltávolítható.

A tél végi lemosó permetezés csak az áttelelő kártevők ellen hatásos, a vegetációs időszakban megjelenő vagy elszaporodó kórokozókat és kártevőket később más módszerrel távolítják el a szakemberek.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva