Az önkormányzat segíthet a 18. kerületi betegeken, akik kikerülnek a kórházból

Szerző • 2020-04-14 • Hírek, Közélet Az önkormányzat segíthet a 18. kerületi betegeken, akik kikerülnek a kórházból bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva241

A kórházi vezetés nevében több kerületi családot szólítottak fel arra, hogy a Dél-pesti kórházban ápolt beteg családtagjukat vigyék haza. Kedd reggel Szaniszló Sándor polgármester a helyszínen bizonyosodott meg arról, hogy ez az egész nem pletyka, hanem maga a valóság – olvastuk a polgármester bejegyzését a Facebook-on. A 18. kerület polgármestere levélben fordult Kásler miniszterhez, a hivatala illetékeseit pedig arra utasította, hogy vizsgálják meg, hogy tudna az önkormányzat segíteni.

“A hozzátartozók többsége képtelen megbirkózni a sokszor magatehetetlen, súlyos betegséggel küzdő ápolt gondozási feladataival.Levélben fordultam Kásler miniszterhez, amelyben magyarázatot várok arra, hogy mi indokolja a példátlanul embertelen eljárást? A 18. kerületi családok nevében a leghatározottabban kikérjük ezt a hozzáállást, és felszólítom a kormányt, hogy haladéktalanul jelöljön ki a betegek számára olyan állami intézményt, ahol továbbra is biztosítható a megfelelő, szakszerű ellátásuk. Utasítottam a hivatal illetékeseit, hogy érdemben vizsgálják meg, a 18. kerületben milyen lehetőség van a kórházból kirakott betegek ápolásának segítésére” – írta Szaniszló Sándor.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva