Azonosították a sorozatbetörőt, aki a kerületben is lopott

Szerző • 2019-06-27 • Hírek, Közbiztonság Azonosították a sorozatbetörőt, aki a kerületben is lopott bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1011

Egy ócsai férfi sokéves börtönbüntetéséből 2018 augusztusában szabadult. Mivel nem volt munkahelye és jövedelme, elhatározta, hogy betörések útján fog pénzt szerezni. Be is tört több lakásba, de hibázott.

A férfi 2018 szeptembere és novembere között a XVIII. kerületben és Ócsán négy családi házat tört fel. Az ablakok üvegét betörte, vagy berúgta a bejárati ajtót, így jutott be a házakba. A lakásokat átkutatta, készpénzt, mobiltelefont, ékszert keresett.

Az Ügyészség megírta, hogy a házak lakóitól 20.000,- forinttól 200.000,- forintig terjedő összegű pénzt, mobiltelefont lopott. Több helyen hiába kereste, nem találta meg a széfekbe rejtett ékszereket és több millió forint készpénzt.

Hogy hol hibázott a betörő? Az egyik ház ablakának betörésekor megvágta a kezét, ami vérezni kezdett. Pár nap után ismét betört egy házba, a harmadik betörésekor pedig elhagyta a sebtapaszát. Mindhárom helyen DNS-nyomokat hagyott, emiatt tudták beazonosítani genetikai szakvéleménnyel.

A Dabasi Járási Ügyészség jelentős értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérletével és más bűncselekménnyel vádolja a férfit. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben, aki letartóztatásban várja a tárgyalást.

Fotó: pixabay

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva