Bárki véleményezheti a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát

Szerző • 2021-02-16 • Hírek, Közlekedés Bárki véleményezheti a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva82

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia (BAVS) célja, hogy 2040-ig 80%-kal növelje az elővárosi vasútvonalakon utazók számát, és ezzel csökkentse a budapesti autóforgalom környezeti, egészségügyi és gazdasági terheit. A MÁV elővárosi vasútvonalainak, illetve a HÉV-vonalaknak a fejlesztéséről szóló dokumentum új alapokra helyezi a vasút és a HÉV szerepét Budapesten és térségében. A stratégia részletes intézkedési tervet, vonalankénti fejlesztési terveket tartalmaz. A fejlesztés részletei megismerhetők a www.budapestvasut2040.hu oldalon. A kérdőív a https://budapestvasut2040.hu/kozos-tervezes/ oldalról érhető el.

A dokumentum elfogadása előtt a beérkező vélemények beépítésére még van lehetőség, a stratégia szövegéhez tett észrevételeket és javaslatokat a budapestvasut2040@bfk.hu e-mail címre várja a Budapest Fejlesztési Központ 2021. március 6-ig.

Az oldalon nemcsak a stratégia véleményezésére nyílik lehetőség, hanem a most induló, tervezett fejlesztésekhez is lehet javaslatokat fűzni egy részletes kérdőív segítségével. Az itt megadott javaslatokat az egyes állomások és vasútvonalak tervezése során veszi figyelembe majd a BFK.

A kérdőív a https://budapestvasut2040.hu/kozos-tervezes/ oldalról érhető el.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva