Belátható, kis lépésekkel haladna a független polgármesterjelölt

Szerző • 2019-09-26 • Hírek, Közélet Belátható, kis lépésekkel haladna a független polgármesterjelölt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva858

Független polgármesterjelöltként indul a XVIII. kerületben Luka István, aki elmondása szerint őslakosnak számít a kerületben. Arról beszélt, hogy az emberek bíznak benne, tudják róla, hogy nem kókler, hanem szavahihető és becsületes. Nem tetszik neki, ahogy a pártok egymásra licitálva ígérgetnek fűt-fát. Ő maga a családokra koncentrálna, az ő kényelmüket, igényeit szolgálná.

A kerületben nagyon sokan ismernek, már 1975 óta itt élek, ide nősültem, de az apósom is közismert lokálpatrióta volt, akit csak úgy hívtak: a fuvaros Tóth. Az akkoriban épült házak legtöbbjéhez ő szállította az építőanyagot – mesél a kerületi kötődéséről a független jelölt.

Igazi kereskedő família az övé. Első üzletét 1984-ben nyitotta, először édességgel foglalkozott, később sokáig volt játéknagykereskedése is. Úgy fogalmazott, hogy a kerületben élő 30-as generáció gyerekként nála vásárolt játékokat a szüleikkel. Így nagyon sokan kedves emlékeket felidézve köszöntik őt, állítják meg az utcán kicsit beszélgetni.

Később nyitottam bio-boltot, sörözőt, de idén már nem dolgozok, végleg nyugdíjba vonultam – árulta el a 68 éves Luka István, aki arról beszélt nekünk, hogy épp ezért gondolja úgy, hogy ismét belevetné magát a közélet dolgos hétköznapjaiba. A polgármesterjelölt ugyanis nem először indul választáson. Még 2002-ben indult képviselőjelöltként, amikor is nem sikerült mandátumot szereznie, de két független jelölt mellett a Centrum Párt és a Független Kisgazdapárt jelöltjeit is maga mögött tudhatta.

Amíg kereskedő voltam, szinte napi rendszerességgel látogattak hozzám emberek tanácsokért is, és én nagyon szívesen segítettem. Például a különböző hivatalos ügyeknél, leveleknél és adtam jogi tanácsokat is. Szeretek segíteni azon, aki hozzám fordul – mondta el. Luka István úgy nyilatkozott, hogy a vállalkozásainak működtetésében mindig éberen követte a gazdasági környezet változásait. Így tudott mindig váltani, új utakat nyitni. Ezt az erényét szeretné kamatoztatni polgármesterként is.

Nem feltétlen gondolom, hogy rossz irányba haladna a kerület, de sok olyan terület van, ahol változást tudnék hozni. Az a tapasztalatom, hogy a különböző fórumokon a hozzászólók sok olyan kérést fogalmaznak meg, ami nem is önkormányzati hatáskör. Például az Űllői és a Nagykőrösi út felújítása. Én először tisztáznám, hogy mi a helyi kompetencia, és kisebb lépésekkel közelíteném meg a problémákat. Az emberek nem szeretik már a nagyot ígérgető politikusokat. Én nem vagyok kókler, és arra is törekszem, hogy szavahihető ember maradjak. Azt tapasztalom, hogy a lakosságnak a mindennapjait érintő apróságokkal gyűlik meg leginkább a baja. Ha nincs egy forgalmas úton zebra, a közelben játszótér, töredezett a járda, nincs elég pad leülni. Nagycsaládos ember vagyok, a lányom mellett húgom elvesztése után felneveltük az ő két gyerekét is, így nekem most hét unokám is van. Ezért én minden ügyet a család felől igyekszem megközelíteni – emelte ki a jelölt.

Luka István említett néhány konkrét lépést is, amibe belefogna, amint megválasztanák. Először is még közelebb hozná a kommunikációt az emberekhez. Többet, gyakrabban szólna a polgárokhoz, minden folyamatba beavatná őket, kikérné a véleményüket. Területrendezést tekintve pedig a Kapocs iskolában az alsó tagozatosoknak játszóteret alakítana ki, és a családok kikapcsolódására, rekreációs tevékenységére fókuszálva a Péterhalmi erdőben végezne fejlesztéseket.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva