Bográcsok a Görögdombnál

Szerző • 2018-10-02 • Hírek, Közélet Bográcsok a Görögdombnál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva644

Tizenhat éves múltra tekint vissza a Lakatos-nap, a Lakatos-lakótelep Környezetéért Egyesület hagyományos lecsófőző fesztiválja és családi napja. Az úgynevezett Görögdombnál kegyeibe fogadta az időjárás a résztvevőket és a közönséget.

A program műsoros részét mazsorettbemutató nyitotta meg, a délelőtt folyamán tánczene szólt, és volt is egy-két pár, amelyik táncra perdült, parkett hiányában a füvön. Természetesen nem maradt el a lecsókóstolás sem. Jutott belőle mindenkinek, mert négy hatalmas bográcsban jelentős mennyiség rotyogott a hagymás-paprikás-paradicsomos ételből, majd az ebédet színvonalas operettdal-összeállítás követte.

A gyerekek a népszerű ugrálóváron kívül elektromos kisautóval körözhettek, és kipróbálhatták az ügető játéklovakat is.

A XVIII. kerületi Rendőrkapitányság sátrában motorkerékpár-szimulátor csalogatta a kicsiket és a nagyobbakat. A járőrautót is megnézhették belülről, akárcsak a katasztrófavédelem dél-pesti kirendeltségének tűzoltóautóját.
A vállalkozó kedvűek környezetvédelmi vetélkedőn is részt vehettek. Az értékes díjakat – a két darab harminc alkalomra szóló uszodabérletet a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. ajánlotta fel – Ughy Attila polgármester és Torma Beáta, a körzet önkormányzati képviselője adta át. A rendezvényre ellátogatott Szarvas Attila alpolgármester is.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva