Budapestre jön az 50 éves Judas Priest

Szerző • 2019-11-08 • Hírek, Könnyű Budapestre jön az 50 éves Judas Priest bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva617

Minden idők egyik legjelentősebb heavy matál zenekara Budapesten is megáll, hogy megünnepelje 50. születésnapját. A Judas Priest 2020. július 13-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a jubileumi turnéjuk állomásaként. Nyáron fellépnek még Lengyelországban, Svédországban, Norvégiában, Dániában, Németországban, Spanyolországban és Svájcban is, és ezek után térnek vissza a Budapest Sportarénába.

A zenekar ugyan 2012-ben elbúcsúzott a közönségtől, 2013 végén mégis újra összeálltak, és 2018-ban megjelent sorban a 18. stúdióalbumuk, a Firepower, amely valamennyi addigi lemezüknél sikeresebben szerepelt a slágerlistákon.

A Judas Priest Birminghamben alakult 1969-ben, több mint 50 millió albumot adott el világszerte, és megkapta a legjobb metál előadónak járó Grammy-díjat. A 2011-2012-es búcsúturnén (amely a Sziget fesztivált is érintette) a klasszikus felállás négy tagja, Rob Halford (ének), Glenn Tipton (gitár), Ian Hill (basszusgitár) és Scott Travis (dob) szerepelt, a koncertsorozat előtt visszavonult K.K. Downing helyett már Richie Faulkner gitározott, aki azóta is a zenekar tagja.

Az együtteshez olyan hatalmas sikerek fűződnek, mint a Victim of Changes, a Diamonds And Rust, a Turbo Lover, a The Green Manalishi, a Breaking The Law, a Painkiller vagy a Hell Bent For Leather. Rob Halford, a Judas Priest frontembere volt az, aki tetőtől talpig bőrbe és fémbe öltözve a heavy metál divatot elindította. Színpadi megjelenésével és négyoktávos, elképesztő énekével ő a műfaj történetének egyik legkarizmatikusabb énekese.

A Judas Priest több anyagával is szerepel az amerikai Rolling Stone magazin minden idők 100 legjobb metál albumának listáján, a zenekart 2017-ben jelölték a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Forrás: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva