Büszkeségünk: a negyvenéves óvodánk

Szerző • 2015-03-03 • Hírek, Közélet Büszkeségünk: a negyvenéves óvodánk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1755

A Gyöngyszem Óvoda fennállásának 40. évfordulóját ünnepelte február 27-én. Ebből az alkalomból az ovisok műsorcsokorral ajándékozták meg a vendégeket.

Mint a búvár a gyöngy keresésére a tenger mélyére ereszkedik, úgy igyekeznek az óvodapedagógusok, szülők a gyermekek lelkivilágának mélységében megkeresni az értékes kis magot. Ennek a gondolatnak a jegyében vette fel tíz éve a mindenki által Vezért utcainak ismert intézmény a Gyöngyszem Óvoda nevet.

ovoda_bent

A Gyöngyszem Óvodának (Vezér utca 46.) két tagintézménye van: Tarka-Barka (Podhorszky utca 51-55.) és a Pillangó Tagóvoda (Damjanich utca 10/b.).
Az óvodának 1992-ig Hummel Pálné, Teca néni volt a vezetője, a munkáját Pongráczné Mercs Ágnes vette át, ő pedig 2008-ban Gajdosné Szabó Anitának adta át a stafétabotot.

ovoda01_bent

Az immár fennállásának 40. évfordulóját ünneplő intézménybe ellátogatott Galgóczy Zoltán alpolgármester, aki a jeles alkalomból virágot és emléklapot nyújtott át Gajdosné Szabó Anita óvodavezetőnek, és egy örömhírt is közölt a jelenlévőkkel: a képviselő-testület 45 millió forintot szavazott meg az óvoda bővítésére.

A földszinten egy foglalkoztatót illetve csoportszobát létesítenek öltözővel és mosdóval, az emeleti szinten, a földszinti bővítés tetején kap helyet a tornaszoba. A nyáron kezdik el a beruházást, és ha elkészültek a munkálatokkal, akkor átköltözhetnek a Pillangó tagóvoda apróságai a Vezér utcai épületbe.

ovoda02_bent

A jubileumi rendezvényen nagy sikere az óvodások műsorának, és Szadlo Józsefné óvodapedagógus verses meséjének, amely az elmúlt 40 év történetét foglalta össze sok-sok humorral fűszerezve.

Az ünnepségen részt vett Molnár Ildikó címzetes főjegyző is.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva