Már két szemétszedési akción is túl vannak a Civil Zöldítők

Szerző • 2021-01-14 • Hírek, Zöld környezet Már két szemétszedési akción is túl vannak a Civil Zöldítők bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva110

A Civil Zöldítők Egyesülete január 3-án indította az évet: 2021 első szemétszedésén a Fedezék utcai buszforduló környékét tisztították meg, majd két nappal később a pestszentlőrinci vasútállomás környékén szedték össze, amit mások trehány módon eldobtak. Köszönet a munkájukért! Figyeljünk kerületünk tisztaságára, ez minden itt élő közös érdeke!

A Civil Zöldítők a Facebook-on számoltak be akciójukról. Mint írták, január 3-án Edit és Misi gyűjtötte a szemetet és egyéb lomokat (műanyag kerti széket, fa hulladékot), illetve gumiabroncsokat is. “Sajnos nem értünk a végére, ott maradt még rengeteg eldobált holmi. Amit lehetett, fekete zsákokba tettünk, és bejelentést követően az elszállításban a Városgazda18 segítségét kértük” – állt a posztban.

Január 5-én Lejla, Betti és Anita is zsákot ragadtak és szedtek egy “kis” szemetet Pestszentlőrinc vasútállomás környékén.

“Másfél óra alatt összegyűjtött szemetet lehetőségeinkhez mérten négy kategóriára osztottuk: vegyes-kommunális, műanyag, üveg, ALU és fém. Bejelentést tettünk a Máv Start Zrt. és a Városgazda18 felé is, kérve zsákok elszállítását és a szelektív hulladékok újrahasznosítását. Továbbá bejelentettük az állomás mellet közvetlenül egykor “Pizzasarok” néven üzemeltetett (mára elhagyatott) épületet és a környékén lévő riasztó szemétmennyiséget. Kértük, hogy a környezetszennyezés és az elkeserítő látvány megszüntetését haladéktalanul kezdeményezzék, felajánlottuk egyesületünk segítségét is ebben” – írták.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva