Diák-diplomaták konferenciája

Szerző • 2015-03-12 • Hírek, Közélet Diák-diplomaták konferenciája bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1484

Megismerés, megértés és elfogadás – erre épül a KarMUN konferencia, ahol a diákoknak minden évben egy idegen ország érdekeit kell képviselniük.

A Karinthy Frigyes Gimnáziumban 2004 óta minden évben megrendezik a háromnapos Karinthy Model United Nation (KarMUN) nemzetközi diákkonferenciát. Az idei találkozót március 5 és 7 között tartották, melyre közel 500 diák érkezett, többek között Horvátországból, Németországból, Szerbiából, Szlovákiából, és az Amerikai Egyesült Államokból. Az esemény hivatalos megnyitójának idén is a Parlament adott otthont.

diakkon01_bent

A világszerte ismert programsorozat célja, hogy olyan fórumot teremtsen a diákok számára, ahol eszmecserét folytathatnak az olyan aktuális kérdésekről, mint a fenntartható fejlődés, az éghajlati változások és az oktatás, elsajátítva közben a diplomácia alapjait és fejlesztve beszédkészségüket, kifejezésmódjukat, érvelésüket és vitakultúrájukat.

diakkon02_bent

A konferencia alatt a résztvevők egy-egy határozati javaslatot dolgoztak ki a megadott témakörökben, megoldást keresve a felvetett problémákra. E javaslatok bizottságokban történő megvitatása nem csak a konkrét témák elemző kibontását tette lehetővé, hanem ösztönözte a diákokat a kreativitásra és az innovatív gondolkodásra is. Ez az együttgondolkodás, az értő és sokoldalú kommunikáció adja a Modell ENSZ konferenciák értékét, és így a KarMUN-ét is.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva