Dudás bedarálta a mezőnyt Bakuban

Szerző • 2015-06-19 • Hírek, Sport Dudás bedarálta a mezőnyt Bakuban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva918

Amint várható volt, kiválóan szerepeltek a Bakuban zajló Európai Játékokon a magyar kajak-kenusok, köztük a kerületben élő Dudás Miklós is.

Amikor legutóbb beszélgettünk vele, két versenyt emelt ki a 23 éves lőrinci sportoló az idei versenyszezonban. Amint elmondta, a bakui viadalra és az olimpiai kvalifikációra figyel leginkább, ezeken akarja a maxmimumot nyújtania, ezekre időzíti a csúcsformát. Nos, az első akadályt a lehető legbiztosabban vette a londoni olimpián a 6. helyen végzett kajak-sprinter. 200 méteren állt rajthoz kedden, s kis túlzással az mondható el, hogy nem volt ellenfele…

A tavaly váltóban világbajnoki címet szerzett kerületi sportolót senki sem tudta megszorítani, nagy fölénnyel elsőként ért a célba.

Az általa kitűzött első akadályt tehát tökéletesen teljesítette, most már „csak” az olimpiai kvalifikációra kell koncentrálnia. Fog is, s a papírforma azt ígéri, hogy Miklós biztos tagja lesz a jövő nyáron a Brazíliába utazó olimpiai kajak-kenu csapatnak.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva