Egész héten Afrika – akár 40 fok is lehet

Szerző • 2015-08-10 • Hírek, Könnyű Egész héten Afrika – akár 40 fok is lehet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva938

A következő napokban is folytatódik a hőség, többfelé 40 fok várható, és csak a jövő hét második felében jönnek az enyhet adó, heves zivatarok.

Elgalábbis ezt jósolja a Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott középtávú előrejelzésében – lássuk részletesen is, melyik nap milyen idő várható:

Hétfőn az ország nagyobb részén hosszú időre kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21 fok között alakul, a magasabban fekvő helyeken, a vízpartokon és a nagyobb városok belsejében akár 22-23 fok is lehet, ugyanakkor a keleti, északkeleti országrészen helyenként 15 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb hőmérséklet általában 33-37 fok között várható.

Kedden és szerdán is sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. Kedden 33-37, szerdán 33-38 fokos hőségre készüljünk.

Csütörtökön a sok napsütés mellett elvétve lehet egy-egy zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 15-23, a legmagasabb hőmérséklet 35-38 fok között alakul.

Pénteken a Dunántúlon és a Dél-Alföldön többfelé valószínű zápor, zivatar, másutt csak helyenként lehet csapadék. A szél megélénkül, a zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 16-24 fok várható. Napközben 33-38 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz a legmelegebb.

Szombaton és vasárnap több órára kisüt a nap, de többfelé kell záporra, zivatarra számítani, viharos széllökésekkel. Szombaton napközben 29-37, vasárnap 29-36 fokig melegszik a levegő, továbbra is északkeleten, keleten lesz a legmelegebb.

(Címlapkép: http://thatoregonlife.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva