Egy hétig online logopédiai tanácsadást nyújt a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat

Szerző • 2021-03-05 • Hírek, Közélet Egy hétig online logopédiai tanácsadást nyújt a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva125

Szombattól egy hétig online logopédiai tanácsadást nyújt a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat a logopédia európai napja alkalmából. A szakszolgálat közleménye szerint a logopédusok bármilyen beszédproblémával kapcsolatban segítenek gyerekeknek, de időseknek is. Az online tanácsadásról részletes információk a www.fpsz.hu/skype oldalon érhető el, időpontot is ott lehet foglalni.

A logopédia európai napjának idei témája a koronavírus-járvány miatt a “telepraktikák és a digitális eszközök alkalmazásának lehetőségei a logopédiai munka során”. A telekommunikációs és online eszközök használata az elmúlt időszakban a logopédiában is fókuszba került – írták.

A szakszolgálat kiemelten fontosnak tartja a beszéd-, nyelvi és kommunikációs problémák korai felismerését és a logopédiai terápia mielőbbi megkezdését, megakadályozva ezzel a nyelvi zavar súlyosabb formáinak, illetve az ezekre épülő iskolai és szociális hátrányoknak a kialakulását. Ezért a járványhelyzet idején sem szeretnék segítség nélkül hagyni pácienseiket – írták.

Az online tanácsadásról részletes információk a www.fpsz.hu/skype oldalon érhető el, időpontot is ott lehet foglalni.

Az Európai Unió tagállamaiban dolgozó logopédusokat képviselő állandó bizottság (CPLOL) javaslata szerint 2004 óta március 6-án mintegy hetvenezer európai logopédus ünnepeli a logopédia európai napját, amelynek célja, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét a nyelvi és kommunikációs zavarokra, az emberi életminőségre gyakorolt hatásaikra, a kommunikációs zavarokkal küzdők jogaira és a segítségadás módjaira.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva