Elérhető a posta elektronikus rendszere!

Szerző • 2019-09-29 • Hírek, Közélet Elérhető a posta elektronikus rendszere! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1711

Átállt az elektronikus kézbesítési rendszerre szeptemberben a teljes postai hálózat, a fejlesztésnek köszönhetően az ügyfelek nyomon követhetik a könyvelt levelek útját, a kézbesítők digitális eszközön (PDA) adják át a térítvényes és ajánlott leveleket, a nagyobb települések kézbesítői az értesítőket ki is tudják nyomtatni és jövőre jelentősen csökken a hivatalos iratok ügyintézési ideje.

A Magyar Posta pénteki, MTI-nek eljuttatott közleményében emlékeztetett rá, hogy a november 30-án záruló projekt 2,378 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott, amelyet 1,821 milliárd forint saját forrással egészítettek ki.

2020-tól jelentősen gyorsítja a hivatalos iratok ügyintézését, hogy a tértivevényes leveleket, hivatalos iratokat feladó közigazgatási szerv, például a bíróság elektronikusan kapja meg a kézbesítési információkat – írták.

A fejlesztésnek köszönhetően több mint 2000 postán, mintegy 4600 digitális aláírópadon írhatják alá az ügyfelek küldeményük átvételekor – írták, és megjegyezték, hogy a Magyar Posta naponta körülbelül 200 000 levelet kézbesít már digitális eszközök segítségével. Az új rendszernek köszönhetően a Magyar Posta digitális eszközei alkalmasak az e-személyi igazolvány elfogadására is – áll a közleményben.

Az új szolgáltatás ezen a linken érhető el.
A nyomkövetés a következő küldeménytípusok esetében biztosított:

Csomag
• MPL Üzleti csomag (Például: PB00010122727)
• Belföldi EMS gyorsposta (Például: BE229803145HU)
• Európa+ csomag (Például: CP123456785HU)
• MPL Europe Standard (Például: JJH30AAAAAPL00000001)
• Nemzetközi EMS gyorsposta (Például: EA004037757HU)

Belföldi Levél (RL vagy EL számsor)
• Hivatalos irat
• Ajánlott levél, ajánlott válaszküldemény
• Tértivevényes ajánlott levél
• Tértivevényes ajánlott válaszküldemény
• Értéknyilvánításos levél, értéknyilvánításos válaszküldemény
• Fizetést Követő Kézbesítés levél
• Címzett kezébe levél

Belföldi csomag esetén – a csomagazonosító első 13 karakterének megadásával – a szállítási eseményekről vagy akár a küldemény alap- és kiegészítő szolgáltatásairól is információt kaphat. Belföldi levélküldemények esetén 16 karakter megadása szükséges az életút-információk lekéréséhez.

A Küldeményazonosítók mezőben a keresni kívánt küldemények azonosítóit sorolhatja fel, maximum 10 darabot. Az egyes azonosítókat egymástól szóköz, vessző, pontosvessző vagy sortörés karakterekkel elválasztva. Az azonosító kizárólag számokat és ékezet nélküli betűkaraktereket tartalmazhat, speciális karaktereket nem. Az azonosítókat megadva elsőként a keresett küldemények aktuális státusza jelenik meg. A részletező gomb a küldeményekkel kapcsolatos összes információt listázza: feldolgozási, szállítási események, házhoz kézbesítés, MOL és Coop, valamint postahelyi Postapontok, csomagautomata információk, illetve levélküldemények esetén a postafiókhoz rendelés.

Regisztrált ügyfeleink számára részletesebb tájékoztatást nyújtunk személyes felületünkön. A gyors és ingyenesen igénybe vehető ÉnPostám szolgáltatásunk regisztrációs felületét ide kattintva érheti el. Regisztrációt követően egyéb online igénybe vehető többletszolgáltatások is elérhetővé válnak felhasználóink számára.

A nyomkövetés webes felülete három nyelven érhető el: angolul, németül és természetesen magyarul. A kívánt nyelvet a jobb felső sarokban, az adott zászlóra kattintva választhatja ki.

A tranzakciók és események időpontjai a nemzetközi küldemények esetében eltérhetnek a magyarországi időzónától.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva