Életöröm az Életfában

Szerző • 2019-09-03 • Hírek, Könnyű Életöröm az Életfában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva689

Az Életfa Szociális Szolgálat szervezi évről évre a nyár végi időszakban ezt a hangulatos kerti partit, amit főzőverseny tesz még izgalmasabbá. Kora reggeltől kora délutánig tartott a nappali ellátásban részt vevő nyugdíjasok számára immár hatodik alkalommal megszervezett rendezvény, amelynek fő témája ezúttal Mátyás király és kora volt, az alaposan felkészült nyugdíjasok egy Mátyásról szóló totót töltöttek ki – írta a bp18.hu.

Mégis a meglepetés erejével hatott, amikor Ughy Attila polgármester reneszánsz ruhában köszöntötte a vendégeket, örömét fejezve ki, hogy milyen sokan jelentek meg az idén is ezen a kerti partin – csaknem kétszázan. Rajta kívül két alpolgármester, Szarvas Attila és Dömötör István is régi ismerősökként üdvözölte a nyugdíjasokat, akik közül néhányan a sátor mellett tüsténkedtek. Négy bográcsban négyféle babgulyás készült, hiszen mégiscsak főzőversenyen voltunk, amelyet különféle műsorszámok színesítettek: elhangzott egy magyar népmese, láthattuk a Tűzfészek társulat tűzzsonglőrszámát, a főrendező Életfa Szociális Szolgálat munkatársainak korhű táncát korhű ruhában, és még „solymászkodhattunk” is Kisteleki Gergely hivatásos solymász jóvoltából, aki bemutatót tartott.

Mielőtt fellépett az Irigy Hónaljmirigy, kihirdették a főzőverseny eredményét. A háromtagú zsűrinek, dr. Molnár Ildikó címzetes főjegyzőnek, dr. Holové Zsoltnak, a humánszolgáltatási iroda vezetőjének és munkatársának, Kulik Edina referensnek jutott az a hálás feladat, hogy végigkóstolja a négy csapat főztjét, de nekik jutott a rangsorolás hálátlan feladata is. Holové Zsolt meg is jegyezte az eredményhirdetéskor, hogy neki mindegyik étel nagyon ízlett, de mivel dönteni kellett, a Reménység Nappali Szolgálat főztje nyert. (E sorok írója, a második helyezett Somogyi László Szociális Szolgálat asztalánál ülve, a cipóban tálalt babgulyást dicsérhette…)
Dr. Barnáné Matazsdi Edit az Életfa vezetőjeként és a rendezvény házigazdájaként mindent megtett azért, hogy jól érezzék magukat a résztvevők.

Hatodik éve találkozunk itt, az iskola kertjében ilyenkor, és eddig mindig jól sikerültek ezek az önkormányzat által támogatott programok. Most is minden percét élvezték a nyugdíjasok – mondta. Ehhez tette hozzá az irodavezető: az is a cél, hogy ebből a szép közösségi napból sokáig táplálkozzanak. A rendezvény végén az Irigy Hónaljmirigy együttes vidám zenei paródiája volt a desszert.

Forrás: bp18.hu/T.L.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva