Elindította parkőri szolgálatát a Városgazda

Szerző • 2015-04-30 • Hírek, Közbiztonság Elindította parkőri szolgálatát a Városgazda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1810

A Városgazda parkőri szolgálata is vigyáz ezentúl a közterületekre, többek között figyel a rongálásokra és az illegális szemétlerakásra is.

Az elmúlt években olyan mértékű rongálással szembesült a Városgazda a közterületeken, pl. játszótereken, pihenőparkokban, a kiültetett növényzetben, öntözőrendszerben, játékeszközökben, amelyet ha számszerűsíteni akarnánk, akkor ez több tízmillió forintos kárt is jelenthet az önkormányzat költségvetésében, illetve mindannyiunknak, akik ezeket a tereket, parkokat szeretnénk használni.

A társaság a további rongálások megakadályozására 2015. április 20-án parkőri szolgálatot hozott létre. A parkőrök ezen a napon megkapták a munkájukhoz szükséges eligazítást és az egyértelmű azonosíthatóság érdekében az egységesített formaruhájukat.

A parkőri rendszer bevezetésével a Városgazda biztosítani kívánja a közterületek tisztaságát és műszaki színvonalának fenntartását első kőrben az alábbi területeken:

Lakatos lakótelepen az Egressy, Tinódi és Építő utca által határolt kiemelt területrészen, Hargita téren, Barcika téren, Kondor Béla sétányon, Béke téren, Hősök terén és Vasút parkban.

A fenti területeken a parkőr feladatai közé tartozik majd ezentúl:

– jogsértések- személyes jelenléttel történő- megakadályozása.
– Közreműködőként történő részvétel a közterületekkel kapcsolatos hatósági feladatokban.
– A közterületek rendjével és a közbiztonsággal kapcsolatos adatok és információk továbbítása az illetékesek felé.
– Kiemelt feladata a zöldterületek és az ahhoz tartozó közterületek védelme, tisztántartása, valamint a kihelyezett hulladék és kutyaürülék-gyűjtő edények állapotának, telítettségének ellenőrzése, állati tetemek elszállíttatása.
– Illegális szemétlerakás megakadályozása.
– Balesetveszélyes fák, ágak észlelése, dokumentálása, az adatok továbbítása.
– Vihar utáni állapotfelmérés, segítségnyújtás a helyreállítást végzők számára.
– Részvétel a vízvédelmi munkákban.
– Ebsétáltatás szabályainak betartatása.
– Játszóterek állapotának ellenőrzése (tisztaság, játékok állapota stb.).
– Utcabútorok állapotának ellenőrzése.
– Munkája során kapcsolatot tart a terület hatáskörében érintett szervekkel, intézményekkel.

“Kiemelt célunk, hogy az adott terület állandó lakóival, illetve az ott működő vállalkozásokkal korrekt kapcsolat alakulhasson ki, melynek eredményeként bizalommal fordulhatnak majd a parkőri szolgálatot teljesítők felé a közterületre vonatkozó kérdéseikkel, panaszaikkal, melyhez biztosítani kívánjuk a folyamatos elérhetőséget.

Reméljük, hogy a kerület lakói támogatják majd erőfeszítéseinket a közterületek védelmében és segítik a szolgálatot teljesítő parkőrök munkáját, akik a jó gazda gondosságával tartják szemmel a parkok növényzetét, a zöldterületet, az utcabútorokat és állandó jelenlétük remélhetően visszatartó erőként hat majd a nemkívánatos jelenségekkel és viselkedéssekkel szemben is” – olvasható a Városgazda közleményében.

varosgazda18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva