Építik a KRESZ-parkot Lőrincen

Szerző • 2019-05-12 • Hírek, Közélet Építik a KRESZ-parkot Lőrincen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2036

A lőrinci régi piac elhagyott aszfaltos pakolója hamarosan benépesül újabb közlekedőkkel, akik azonban most kis autókkal, motorokkal és bringákkal érkeznek majd. Az önkormányzat a jövő közlekedőinek a tudását alapozza meg a KRESZ-park építésével, amely még a nyáron elkészül a kerület gyerekei számára – írta a bp18.hu.

Mini KRESZ-park ugyan van már a kerület több óvodájában is, de olyan nagyméretű és a kerület valamennyi gyereke számára hozzáférhető, mint amilyen a lőrinci régi piac melletti volt parkoló helyén lesz ősztől, még eddig nem volt. Május elején a földmunkák elkezdésével a kivitelező Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. szakemberei hozzáláttak a park építéséhez.

A létesítmény beruházásával kapcsolatosan Torma Beáta elmondta, hogy a park az óvodásoknak és kisiskolásoknak készül, akik játékos körülmények között megtanulhatják itt az alapvető közlekedési szabályokat. A városrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, hogy a KRESZ-park a végső formáját elérve úgy néz majd ki, hogy a felülete a kerület legjellemzőbb útjait, tereit, közlekedési csomópontjait ábrázolja.

A park használata közben az utak felfestései mentén haladva a gyerekek meglátogathatják majd a Gilice tér és környékének útvonalait és kereszteződéseit, ahol elsajátíthatják a legalapvetőbb közlekedési szabályokat. Megtanulhatják a pályán a számukra fontos útburkolati jeleket, valamint a közlekedési táblák jelentését – tette hozzá Torma Beáta.

A Teleki és az Aranyeső utca, valamint a Piac tér közötti területen az önkormányzat pénzeszközeiből megvalósuló beruházás keretében nem csupán a KRESZ-park készül el, hanem a hozzá tartozó járda is megújul, valamint lesznek padok és szemétgyűjtő edények is. E mellett pedig ha a kerület más részeiből érkeznek a szülők a gyerekeikkel, akkor az autók számára parkoló áll majd rendelkezésre.

Az önkormányzati elképzelések szerint a beruházás következő ütemében kiegészül majd a park néhány egyedi játszóeszközzel is, mert a közelben eddig nem volt ilyen lehetőség. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. kivitelezésével a környezet megújítását úgy tervezik létrehozni, hogy a meglévő zöldterület megmarad. A Teleki utca útburkolata az elmúlt évben teljes hosszában megújult, de a készülő park melletti járda akkor nem kapott új aszfaltot, ami majd ezen a nyáron valósulhat meg.

A földmunkákkal május elején elkezdett építkezés a tervek szerint július végére befejeződhet, amikor az óvodás korúak és a kisiskolások birtokba vehetik a KRESZ-parkot, amely minden bizonnyal elnyeri majd a szüleik tetszését is. A környékbelieknek, de akár a kerület távolabbi pontjairól ide érkező családoknak ez a fajta játékos tanulás akár egy jó délutáni vagy hétvégi program is lehet.

Forrás: bp18.hu/B.Z.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva