Szemeretelepi Plébánia: építkeznek és táboroznak

Szerző • 2014-07-31 • Egyéb, Hírek Szemeretelepi Plébánia: építkeznek és táboroznak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva4497

A lelkek üdve mellett a testi elfoglaltságra is figyelnek a nyári hónapokban a Szemeretelepi Szent István Király Plébánián. A tanév vége óta szinte megállás nélkül követik egymást a nyári táborok.

A lelkek üdve mellett a testi elfoglaltságra is figyelnek a nyári hónapokban a Szemeretelepi Szent István Király Plébánián. A tanév vége óta szinte megállás nélkül követik egymást a nyári táborok, s eközben munkálatok is folynak, mert a tervek szerint az őszi hónapokra, ha nem is teljes egészében, de megújul a Don Bosco Közösségi Ház. Ezekről számolt be Neruda Károly, a szemeretelepi plébániatemplom plébánosa.
1Kiváló szervezőnek kell lennie annak a plébániának, amelyik „túl akarja szárnyalni” a szemeretelepit. Az ember nem győzi jegyzetelni a plébános, Neruda Károly szavait, hiszen egyik tábor a másikat éri, alátámasztva ezzel azt, hogy manapság már nem áll meg az élet a felekezeteknél a nyári hónapokban.

Kalandos kalandpark

„Közvetlenül a tanév vége után volt az első táborunk, itt a plébánián. Egy hetet töltöttek együtt a gyerekek a teljes kikapcsolódás jegyében. Volt kirándulás, és voltunk a nemrégiben átadott Bókay-kerti kalandparkban is. Tán mondani sem kell, mekkora élmény – hogy stílszerű legyek, kaland – volt ez a gyerekeknek. Ennek a táborozásnak az utolsó napján üzleteltünk is. A gyermekek eladták azokat a tárgyakat, amelyeket azon a héten készítettek. A bevétel a lehető legjobb helyre került: a felújítás alatt álló Don Bosco Közösségi Házba épülnek be a minket segítő forintok.”

1

A szemeretelepi plébánia előtt álló legnagyobb feladat vitathatatlanul annak a közösségi háznak a felújítása és reménybeli őszi átadása, amelyre jelentős támogatást kaptak a Magyar Katolikus Egyháztól, az Emberi Erőforrások Minisztériumától és a kerületi önkormányzattól.

Az Értelmes Életért

Ezek nélkül biztosan nem tudnánk magvalósítani azt, amit mindenképpen szeretnénk. A plébániánkra érkezett forintok és az adományok nélkül csak álmodozhatnánk arról a közösségi házról, amelyik, ha minden a tervek és a Jóisten segítő szándéka szerint alakul, akkor szeptemberre teljesen megújulva, felújítva várja a híveket. Közösségi tér lesz ez – remélem, mondhatom – mindenki számára.
A táborokra visszatérve a plébános egy különleges eseményt is megemlített.
Az Értelmes Életért Alapítványnak köszönhetően Tihanyban gazdagodhatott élményekkel huszonkét értelmileg akadályozott fiatal, akiknek egyetemisták segítettek. Gondolhatja, milyen élményt jelentett számukra a Balaton. A Dél-pesti Ifjúsági Fórumnak, a DIF-nek Kemencén volt lehetősége táborozásra, ebben többségében gimnazisták, középiskolások vettek részt.

Program minden napra

1A plébánia hívei előtt álló nyári kikapcsolódásról is volt mondanivalója Neruda atyának, hiszen nem is egy vár még rájuk.
„A plébániai nagytáborunkat Bács-Kiskun megyében, Nemesnádudvaron tartjuk, ahova nyolcvannál több hívő utazik, s nem csak szemeretelepiek. Ezen túl lesz egy gyermektábor is, Vas megyében, Kemenesmihályfán, és tervezünk egy közös utazást a Tátrába is. Tehát minden egyes vakációs napot szeretnénk kihasználni.” Való igaz, ennél több helyre szinte lehetetlenség elutazni, mert nincs annyi nap a szünetben, amelybe ennél több program beleférne…

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva