Épül a könyvtár a PIK-ben

Szerző • 2016-11-15 • Hírek, Kultúra Épül a könyvtár a PIK-ben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva976

Az új helyen egy minden tekintetben modern, az olvasói igényeket teljes mértékben kielégítő kulturális intézmény várja majd a könyvtárlátogatókat. A közösségi házban zajló átalakítási munkálatokat november 11-én közösen tekintette meg Ughy Attila polgármester, Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese és Fodor Péter, az Budapesti Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

Annak ellenére, hogy formailag egy régi könyvtár költözik új helyre, a PIK-ben egy új könyvtár épül. A könyvállomány bővebb, frissebb lesz, a szolgáltatások is gyarapodnak, így a januári átadáskor ez lesz Budapest technikailag legmodernebb könyvtára – mondta a bejárás során Ughy Attila.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra nagyon örült annak, hogy a könyvtár kialakítása során a tervező nagy figyelmet fordított a gyerekekre, akiknek külön olvasó, pihenő részt készítenek.

A gyereksarok egy bárkát vagy csónakot formál majd, ami a gyerekek fantáziájára hatva nyújt nyugodt kikapcsolódási lehetőséget. Növeli a könyvtárhasználat lehetőségeit az is, hogy egy kultúrházban lesz kialakítva. A két intézmény egymást erősíti, és várhatóan növekedni fog a könyvtár látogatóinak száma – tette hozzá a főpolgármester-helyettes.
Az új könyvtár mintegy 130 négyzetméteren helyezkedik majd el és a kerekesszékkel sem jelent majd gondot a látogatása. A nyitást 2017. január 23-ra tervezik.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva