Erdély útjain

Szerző • 2015-02-25 • Hírek, Művészet Erdély útjain bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1251

Varázslatos tájakból merítettek ihletet a kerület alkotói. Tizenhét művész közös kiállítás keretében mutatja be erdélyi élményeit a Kondor Béla Közösségi Házban.

2014 szeptemberében helyi művészek, művésztanárok és a kultúra területén dolgozó szakemberek vettek részt az önkormányzat által támogatott erdélyi tanulmányúton. Az alkotók most a tusnádfürdői kiránduláson szerzett élmények hatására készült képeket és térplasztikákat kollektív kiállítás keretében mutatják be.

erdelykial01_bent

A kiállítást Ughy Attila polgármester nyitotta meg, aki úgy fogalmazott: Erdély a lelkünk otthona.

Erdély az a stresszmentes világ, az a természetközeli valóság, ahova elvágyódik az ember, ha este a hosszú munkanap után lehunyja a szemét. Hallja a fenyvesek susogását és a dübörgést, amit nem a szomszéd utcában elhaladó autó, hanem egy medve lépteinek zaja kelt – fogalmazott tréfásan, hozzátéve: reméli, hogy az önkormányzatnak a jövőben is lesz lehetősége támogatni a hasonló tanulmányi kirándulásokat. A művészek köszönetképpen egy-egy képet ajánlottak fel az önkormányzatnak.

erdelykial02_bent

A megnyitón közreműködött a Kóborzengő zenekar, melynek tagjai székelyföldi és kalotaszegi dalokat játszottak. A tárlatot Varga Ferenc médiaművész méltatta, aki pár mondatban egyesével is beszélt az alkotókról, akiket inspirált és alkotásra késztetett a természet közelsége és az erdélyi templomok, látnivalók. A kiállítás február 27-ig tekinthető meg.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva