Figyeljünk egymásra kutyások a kutyafuttatón is!

Szerző • 2020-01-17 • Hírek, Közélet Figyeljünk egymásra kutyások a kutyafuttatón is! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva353

Egy bejegyzést tett közzé a kerületi kutyaiskola egyik munkatársa az iskola használatáról, a szabályokról és a parkolási lehetőségekről. Szívleljék meg minden kutyás, aki használni szeretné a területet, hiszen ez mindannyiunk érdeke, mutatjuk a részleteket!

“Nemrég egyik vasárnap délután atrocitás érte kutyaiskolánk egyik tagját a pályán egy idegen kutyasétáltató által, miközben ő pórázon gyakorolt kutyájával. Az idegen póráz nélkül engedte be kutyáit a pályára és zavarta meg tagunk gyakorlását, majd neki állt feljebb” – írta bejegyzésében a kutyaiskola egyik csoportvezetője. “Ezért is, és tájékoztatásul is elkészítettünk néhány magyarázó ábrát, és szeretném megosztani mindenkivel a kutyaiskolában kötelezően betartandó szabályokkal együtt.

Az első képen a kutyaiskola látható. Az iskola két részből áll. A kékkel bekeretezett a pálya, ahol gyakorlunk, dolgozunk a kutyákkal. A sárgával bekeretezett a futtató, ahol el lehet engedni játszani a kutyát, kutyákat.

A szabályok:
1, a kutyaiskola területén a póráz használata kötelező!!! Ezalól csak a futtató képez kivételt.
2, a pályán kutyát sétáltatni TILOS! sem pórázon, sem szabadon.
3, a pályán gyakorló kutyást megzavarni TILOS! Tiszteljük egymás munkáját, és ne tegyük tönkre azzal, hogy idegen kutyák beszaladgálnak a pályára.
4, szedjük össze a kutyák “végtermékét”! Ezeket az iskola területén elhelyezett szemetesekbe lehet kidobni.
5, a pályán a pórázt levenni a kutyáról csak, és kizárólag az oktatók utasítására szabad. Kivéve, ha az oktató saját kutyájával gyakorol.
6, az akadályokra csak kutyák mehetnek fel. Gyermeket felengedni TILOS!
7, a pályát idegeneknek használni csak és kizárólag az iskola vezetőjének, vagy helyettesének engedélyével szabad.

Néhány szó a parkolásról:

A második képen látható zölddel jelölve a bejárat. Ide TILOS parkolni, mert csak itt lehet lejönni az útról úgy, hogy ne sérüljön az autó alja. A pirossal jelölt részen szintén TILOS parkolni, mert aki lehajt az útról, az nem fog tudni elmenni a középen ledobott autó miatt. Sajnos volt már rá példa. Kérem tiszteljük meg egymást azzal, hogy úgy parkolunk, hogy más is elférjen! Szintén az első képen a kékkel jelölt kiképzői parkolót a kiképzők, és a haladó csoport használja. Szóval azok, akik a legtovább maradnak az iskolán. Kérjük, hogy aki első alkalommal jönne, illetve az ovis csoport tagjai NE használják hétvégén a kiképzések idején! Nem biztos, hogy a foglalkozást tartó kiképző ott tudja hagyni a csoportját, és kiengedni a körbezárt autót.

Továbbá a harmadik képen látszik a kékkel jelölt föld út. Kérjük kiképzés idején mindenki úgy parkoljon, hogy a földúton egy autó elférjen a földút két oldalán parkoló autók között.

Köszönöm szépen a figyelmet!
Mindenkit szeretettel várunk az iskolán!”

Zsigmond Ferenc
a kezdő csoport vezetője

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva