Gödörből többfunkciós szabadidőpark

Szerző • 2019-09-26 • Hírek, Közélet Gödörből többfunkciós szabadidőpark bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1012

Elkészült a Bókay-gödör fitneszparkja, így most már egy komplex sport- és szabadidős létesítmény várja a Bókaytelep kikapcsolódni vágyó lakosait – írta a bp18.hu.

Újabb elemmel bővült a Dobozi, a Kiss István és a Bókay Árpád utca találkozásában található játszótér, népszerű nevén a Bókay-gödör: szeptember végén elkészült a fitneszpark.

A környék népszerű játszóteréről van szó, amelyen már korábban is volt egy ingyenesen használható multifunkciós sportpálya – magyarázta Tóth Kálmán, a Bókaytelep önkormányzati képviselője, aki kezdeményezője volt a modernizálásnak. – Az aszfaltpálya azonban elöregedett, feltöredezett, így észszerűnek tűnt egy korszerű pályát építeni helyette. Ezzel kezdődött.

A pályánál többet akartak

Az önkormányzat a Magyar Kézilabda Szövetség pályázatán szerzett forrást a pálya modernizálására, ám nem állt meg annál. A terület világítást kapott – ez fontos volt, hiszen így esténként is használhatók a sporteszközök, ráadásul a környék biztonságát is szolgálja. Emellett felfrissítették a növényzetet, por- és zajfogó bokrokat, fákat ültettek ki, most pedig megnyílt a fitneszpark is. Erre egy másik pályázat útján szerzett forrást az önkormányzat.

A felújítássorozat szükségességét bizonyítja, hogy a terveket a szakbizottságok tagjai egyöntetűen támogatták annak idején – mondta Tóth Kálmán.

Együtt terveztek

Mivel a Bókay-gödör a környék fontos sport- és szabadidős létesítménye, amelyet bárki ingyen használhat, és jó időben itt tartják a Bókay iskola diákjainak testnevelésóráit is, sokat számított az önkormányzatnak az itt élők véleménye.

A tervezés és a kivitelezés során mindvégig számításba vettük a lakossági igényeket. A legtöbb kérés arra irányult, hogy a park működése ne zavarja a környéken élőket. Az eszközök megfelelő elhelyezésével meg tudtuk oldani, hogy a játék, a sport ne legyen zavaró, a rendőrséggel együttműködve pedig azt is el tudjuk érni, hogy a „gödör” környékén éjjel is nyugalom legyen.

Forrás: bp18.hu/K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva