Gyereknapon mindent szabad

Szerző • 2015-06-04 • Hírek, Könnyű Gyereknapon mindent szabad bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva953

A Bókay-kertben megrendezett hagyományos gyermeknapi kavalkádon egy gombostűt sem lehetett leejteni, kora délután pedig parkolóhelyet is csak a bejáratoktól messzebb lévő utcákban lehetett találni.

A reggeli borús időjárás nem riasztotta el a családokat a május 31-i gyermeknapi rendezvényektől, és azoknak lett igazuk, akik bátran elindultak szórakozni a gyerekekkel. A Bókay-kertben megrendezett hagyományos gyermeknapi kavalkádon egy gombostűt sem lehetett leejteni, kora délután pedig parkolóhelyet is csak a bejáratoktól messzebb lévő utcákban lehetett találni.

bokay01_bent

Merre is induljon az ember, ha két kisgyerekkel érkezett a parkba? Jobb esetben csak a nagyobb, esetünkben 3 éves gyerek tud választani – a kisebb majd csak jövőre fog elindulni az ellenkező irányba -, így első lendülettel a színes ugrálóvár lett a cél a számos lehetőség közül.

Ami szem, száj ingere

A Bókay-kertben ezúttal is nagyszerű volt a hangulat. A gyerekek rengeteg játék között választhattak. Két helyszínen is lehetett villanyautókkal körözni, ugráló várban hancúrozni, nem beszélve a hagyományos gyermeknapi utazó vidámpark kínálta lehetőségekről.

A korhinták, a céllövölde és hasonló mulatságok ugyan pénzbe kerültek, de ezen a napon a szülők semmit nem sajnáltak a srácoktól. Nincs annyi vattacukor és fagylalt, ami ne fogyna el egy gyereknapon, nem beszélve az ebédre fogyasztható finomságokról, amiből idén is rendkívüli volt a választék. Lángos és kürtőskalács nélkül szinte egy családot sem lehetett látni, de sok kézben ott volt az újdonságként megjelent nyárson sült, ropogós burgonyachips is, aminek fűszeres illata már messziről érezhető volt.

bokay02_bent

Csörgő és társai

A teniszpályák felé kanyarodva előtűntek a pónilovak, és egy karámban csacsi, bárány, kecske és egy szép láma várta a simogató gyerekkezeket. Nem kérdés, hogy itt hosszabb időre le kellett táborozni. A bátrabbak már fent ültek a pacik nyergében, és Csörgő, Pötyi és a többiek rendületlenül rótták a köröket váltakozó lovasaikkal.

A színpadon egymást érték a zenés, táncos és sportbemutatók. A délelőtt a hahota Gyermek Színház Csizmás kandúr című előadásával kezdődött, majd Gryllus Vilmos énekelt és játszott a gyerekekkel, fellépett a Team Dance Studio és az Apacuka zenekar és Lala bohóc is. Bemutatkozott a Városgazda Utánpótlás Akadémia is, amelynek küzdősport szakosztálya készült színpadi produkcióval. A színpadi programot az esti Sugarloaf koncert zárta.
– Gyere ide kis kecske – hangzott a felszólítás csivitelő gyerekhangon, és kis kezek nyújtották a szalmát az abszolút kedvencnek, az apró gidának.

bokay03_bent

Persze arra vigyázni kellett, hogy a környező bokrokról ne adjon az állatoknak a lelkes látogató leveleket.

Nem szabad levelet enniük, mert nem tudják megemészteni és megbetegszenek – mondta a gondozó kislány, aki nagy komolysággal végezte feladatát, ügyelve egyaránt az emberekre és állatokra. Úton útfélen rengeteg látnivaló akadt, hol egy Barbie-autóban lehetett eltölteni hosszú perceket, hol pedig egy színes, figurás lufi erdő jelentett vágyakozással teli perceket.

Apu, nézd! Törpapa! – hangzott a kéréssel egyenértékű felkiáltás.
A program nem lehetett teljes a Lego játszóház nélkül. A kockajatek.hu nyári táborának előfutáraként megjelent programon bárki kedvére építhetett, játszhatott a távirányítású legóautókkal, és ha az otthoni készletből hiányzott valami azt meg is vásárolhatta.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva